Sport

2016.01.15. 15:53

Jön a visszavágó - Az egerszegiek az ősszel elvitték a pontokat

Székesfehérvár - Az első, őszi fordulóban a ZTE győzött Fehérváron, a TLI-Alba ezúttal szeretné visszaszerezni az akkor elhullajtott pontokat.

Horog László

A szombaton, 19 órakor kezdődő, minden bizonnyal telt házat vonzó összecsapáson a vendégek ugyanúgy győzelmi igénnyel lépnek parkettre, mint a házigazdák.

Még akkor is, ha Judge távozása miatt a tervezett öt helyett négy külföldivel veszik fel a küzdelmet. Az őszi nyitófordulóban 91-89-re győztek az egerszegiek, akiknél Kerpel-Fronius és Govens egyaránt 21 pontot gyűjtött, a hazaiaknál a fehérvári színekben első tétmeccseén pályára lépő Lóránt volt igazán elemében, 26 egységgel. Egylabdás meccs volt, amelynek végén a vendégek örülhettek. A következő fordulóban, Körmenden egy ponttal kapott ki a TLI-Alba, amely aztán hatmeccses, győzelmi szériába kezdett és fel is zárkózott az élmezőnyhöz. Dzunic Branislav gárdája immár 3. a tabellán, az egerszegiek szintén szintén előkelő pozícióban, az 5. helyen várják a találkozót.

A tavalyi szezonban - a fehérváriakhoz hasonlóan - jócskán elmaradtak a várakozástól, a nyáron remekül erősítettek, ugyanúgy 9 győzelemmel és 4 vereséggel állnak, mint Lóránt Péterék.

Mindkét, kék-fehérben szereplő gárda győzelemmel hangolt a szombat esti randevúra, a Fehérvár 107-74-re elgázolta a Szegedet, a Zalakerámia-ZTE KK pedig 81-71-re nyert Nyíregyházán.

Luka Markovic és társai az ősszel kikaptak a zalaegerszegiektől. Fotó: Molnár Artúr

- Igazi rangadó lesz, remek hangulatú összecsapás, amelyen mindegyik fél nyerni akar. Az ősszel mindössze két légióssal vettük fel a küzdelmet a ZTE ellen, balszerencsés mérkőzésen veszítettünk. Ezzel együtt is, az ellenfél bizonyította, hogy jó csapat, a folytatásban is sorra nyerte a bajnoki meccseket. Ugyanúgy áll, mint mi, nem véletlenül helyezkedik az élmezőnyben. Győzni szeretnénk Zalában, minden találkozón ezzel a céllal lépünk pályára. Ha ugyanúgy játszunk, mint a legutóbbi, három bajnokin, itthon a Szombathely, idegenben a Nyíregyháza, legutóbb pedig a Szeged ellen hazai pályán, lehet esélyünk a sikerre. Az említett derbiken rendkívül fontos volt, hogy a külső dobásaink rendre bejöttek, lényeges, hogy eredményesek legyünk kintről ezúttal is - közölte Dzunic Branislav, a fehérváriak szakvezetője.

Optimista a koronázó városba - a mesterhez hasonlóan - a nyáron, Paksról szerződő Markovic Luka is. A bedobó legutóbb, az SZTE ellen a padról szállt be, fontos pontokkal jelentkezett. Hasonlót vár magától ezúttal is.

- A legutóbbi, Szeged elleni sikerben döntő volt, hogy két kulcsjátékosukat, Jereminovot 5, az őszi idény legeredményesebb NB I-es játékosát, Ciricet 15 ponton tartottuk, a jó védekezésre szükség lesz Zalaegerszegen is. Erős a keretünk, mindenki szeretne minél többet a parketten tölteni, bármennyi időt kap a bizonyításra, meg kell mutatnia, hasznára van a csapatnak. Legutóbb csereként léptem pályára, az első dobásaim bejöttek, ami önbizalmat adott. Két, fontos rangadó következik, van miért visszavágnunk a ZTE-nek, majd jövő szombaton, hazai pályán a Körmendnek is. Remélem, folytatjuk jó sorozatunkat - mondta Markovic Luka.

A hazai kulcsembere, a 188 centiméterre nőtt irányító, James Kinney sérülés miatt nem játszhat és nem lép pályára Gáspár Dávid sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!