Sport

2017.05.04. 19:30

Az élről folytatják - Az Alba Fehérvár megnyerte a középszakaszt is

Székesfehérvár- A középszakasz első helye volt a tét a Gáz utcában. A házigazda Alba Fehérvár hatalmas csatában nyert 105-96-ra, így az élről kezdheti a rájátszást.

Horog László

A képlet egyszerű volt, ha az Alba Fehérvár Puebla Plus nyer, élen végez a középszakaszban, tehát itthon, pályaelőnnyel kezdheti a rájátszás küzdelmeit. Ha kikap, az Egis Körmend végez az élen. A kezdés előtt a fehérvári B-közép felőli oldalon egy hatalmas molinón a város címerét húzták ki a drukkerek, majd felette, a míves betűkkel írt feliratot: Megpróbálni mindig érdemes! Mindent bele! Utóbbi mondat a feldobás előtt hosszasan, ütemesen zúgott a csarnokban, az első pontokat Markovic Luka szerezte, aztán Mohammed is beköszönt. Gibbs kintről felelt, Keller közelről dobott ziccert, majd a legutóbbi, körmendi meccs hőse, az elképesztő produkcióval jelentkező, 8-ból 7 triplát a gyűrűbe süllyesztő Ferencz dobta át a fehérvári védőfalat, 6-6. Gólcsend következett, aztán hol a hazaiak, hol a látogatók vezettek, ám ellépni egyik félnek sem sikerült.

Gibbs sikeres, kinti kísérletére, Lóránt reagált kétszer középtávolról, Markovic pontjai nyomán, 13-9-es hazai vezetésnél, az első negyed derekán a vendégek trénere, Gasper Potocnik időt kért. Lasan Kromah is megkezdte a pontok gyűjtögetését, Ferencz is csatlakozott, fordult a kocka, a látogatók léptek el négy ponttal, 15-19-es állásnál Dzunic Branislav kért időt. A hazai irányítót, Taylort Keller Iván váltotta, Mohammed osztogatta a labdákat, Markovic helyett pedig Shepard lépett parkettre. Smith középről, Ferencz az alapvonalról dobott bravúros pontokat, kilencre nőtt a különbség. A házigazdák Lóránt jóvoltából zárkóztak, aztán Farr is belelendült, az első negyed utolsó másodpercében a fehérváriak visszavették a vezetést, Mohammed ziccerével, 25-24. Csorvási pontjaival már a vasiaknál volt az előny, ráadásul Kromah újabb hármast dobott, 27-31. Lóránt pillanatai következtek (31-31), Farr és Mohammed lendült bele, 46-41-re alakult az eredmény, Smith és Taylor kapta el a ritmust, félidőben 49-44 állt a táblán.

Lóránt Péter (balra) vezér volt, 25 pontot hintett a Körmend ellen Fotó: Simon Erika

Fordulás után Markovic középtávolról talált be, Mohammed zsákolt, Potocnik pedig időt kért, 53-44. Csorvási hozta közelebb a látogatókat, Keller Ákos megmozdulásai nyomán tíz pont lett a differencia, Smith és Mohammed is bravúros triplát dobott, őrizte megnyugtató előnyét az Alba. Ráadásul egyetlen centerük, Csorvási begyűjtötte negyedik személyi hibáját, Mohammed újabb pontjaival már 63-49 virított az eredményjelzőn. Ferencz és Gibbs triplája következett, erre Taylor reagált szintén kintről. Lóránt jól szedte a lepattanókat, Mohammed pontosan célzott, a házigazdák őrizték a tízpontos előnyt. A harmadik negyed zárásakor a hirtelenjében két duplát is a gyűrűbe helyező Shepard jóvoltából 77-63-ra vezettek a hazaiak.

Peregtek a percek, harcolt a Körmend, 93-85-nél a körmendiek időt kértek, aztán Dzunic is (98-91), majd ismét a vasi szakvezető rendelte magához övéit. A hazaiak végül 105-96-ra nyertek.

 

Alba Fehérvár-Egis Körmend

105-96 (25-24, 24-20, 28-19, 28-33)

Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok, 1900 néző

Vezette: Papp P., Frányó P., Ádám J. (Hartyáni Zs.)

 

Alba Fehérvár: Taylor 8/6, MOHAMMED 22/6, Markovics 15, LÓRÁNT 25/6, KELLER Á. 10. Csere: FARR 16/3, Shepard 9/3, Keller I.

Vezetőedző: Dzunic Braniszlav.

 

Egis Körmend: GIBBS 22/9, SMITH 25/9, Ferencz 15/9, Kromah 17/15, Csorvási 8. Csere: Allen 9/3, Németh.

Vezetőedző: Gasper Potocnik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!