Sport

2016.04.27. 15:55

Az FKC nem lesz átlagos!

Székesfehérvár - Hétvégén rendezik Szigetszentmiklóson a Női Kézilabda Magyar Kupa négyesdöntőjét, ahol a Fehérvár KC szombaton az Érd csapata ellen játszik a másnapi fináléba jutásért.

Szupkai Gábor

2011 után szerepel ismét a négyesdöntőben az FKC, és minél nemesebb fémből készült érmet szeretne a lányok nyakában látni Balássi Imre, a klub elnöke.

- Nagyon fontos hétvége előtt állunk, mert kár lenne titkolni, ennél szebb szezonról álmodoztunk. Szeretnénk a hétvégén döntőbe jutni, és ezzel bebiztosíthatnánk, hogy a csapat jövőre ismét a nemzetközi porondra léphessen.

Az elnök egyúttal kitért egy az FKC jövőjét érintő személyi kérdésre is.

- Szezon közben Bakó Botond helyett Deli Rita került a csapat élére. Mindannyian úgy gondoljuk, hogy az általa megkezdett munka jó irányba halad, ezért úgy döntöttünk, hogy a következő szezonban is ő lesz az FKC vezetőedzője. Fontos szempont számunkra a fiatal, saját nevelésű játékosok beépítése, ami az elmúlt mérkőzéseken már megindult, ezért is döntöttünk az ő maradása mellett - zárta mondandóját Balássi Imre.

Ezt követően Mészáros Attila alpolgármester beszédében kiemelte, hogy a kézilabda nagyon fontos a város számára, hiszen példaképpel tud szolgálni a lányoknak. Akárcsak hajdanán a mostani vezetőedző Deli Rita, aki jövőbeni terveiről is beszélt.

Deli Rita a fiatalokra építve egy szerethető, egyúttal eredményes csapatot építene az FKC-ből Fotó: Koppán Viktor

- Lassan két hónapja vezetem a csapatot, így mindenki megismerhette az elképzeléseimet, és azt amit én képviselek. Játékosként és edzőként az a hitvallásom, és az FKC-vel is arra törekszünk majd, hogy mások, különlegesek legyünk. Nem vagyok híve az átlagosnak. A játékosoknak ki kell vívniuk a tiszteletet, egy közösséget kell alkotniuk, mindez kemény munkával párosítva egy szerethető és eredményes csapatot eredményezhet. Ettől lehetünk többek, kell legyen egy kisugárzása ennek a csapatnak. Ezzel tudjuk majd ellensúlyozni az ellenfelek jobb játékosait, ezzel tudunk előrelépni. De ebben a pillanatban még nem a jövő, hanem a jelen, azaz a hétvégi négyes döntő és a bajnokság hátralévő része a nagyon fontos. Hiszen nincs veszve ez a szezon sem, még a bajnokságban is megszerezhetjük az ötödik helyet, ott is felrakhatjuk az i-re a pontot - mondta Deli Rita vezetőedző.

A hétvégi döntőre a Köfém titkárságán korlátozott számban jegyek még kaphatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!