Sport

2016.02.27. 16:36

A végére maradt a csemege

A testvércsapatok csatája előtt Robert Jarni tűnt nyugodtabbnak a szakvezetők közül, bár a Puskás sem legerősebb összeállításában vehette fel a küzdelmet a Videoton FC ellen.

Ferencz Balázs

A hazaiaknál három alapember, Márkvárt, Fiola és Zsidai is hiányoztak eltiltás miatt, de Horváth Ferenc sem volt könnyű helyzetben, hiszen Juhász Roland sárgalapos eltiltását töltötte ezen a találkozón, s a kreativitásért felelős, sérülésükből éppen gyógyulgató játékosok, Kovács István, Suljic és Haraszti is csak a padon kezdett. Pedig mindkét félnek égető szüksége volt a pontokra. A Puskás a kiesőzónából lépne el végre, míg a Videoton a dobogóra ugrana vissza. A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck aktívabb Videotont láthatott, a Pancho Arénában pályaválasztóként futballozó Puskás Akadémia FC inkább a biztos védekezésre összpontosított. Mégis, az első igazán látványos mozdulatot a felcsútiak villantották. A 6. percben Csurko húzott el a jobb oldalon, beadása után Sallai 11 méterről oxival emelt kapura, Danilovicsnak nem okozott gondot azonban a játékszer megszelídítése. A fehérváriak próbálkoztak inkább a támadásvezetéssel, a PAFC a kontrákban bízott, Pekár és Sallai okoztak némi veszélyt.

Amint megindult a Videoton a hazaiak rögtön öt védővel zártak vissza, így Horváth Ferenc alakulata nehezen, vagy inkább egyáltalán nem találta a rést. Főként Simon szerzett labdákat, Rudolfot és Feczesint igyekezett megjátszani. A legnagyobb veszélyt a pontrúgások jelentették a Vidi játékában. A 21. percben például egy szöglet után Pölöskei tekerte a labdát a 16-oson belülre, Fejes fejelt 8 méterről, s a kapufát találta el. Nem sokkal később Feczesin jobbról ívelt be a kapu elé, Rudolf érkezett, s 12 méterről ballal a kapu mellé lőtt. A 30. percben Pekár lőtt a rövid sarokra, ahova leért Danilovics. A masszív védekezésből felfejlődő Puskás Pekár révén kétszer is felpörgette az egyébként lecsücsülő ritmust, előbb Danilovics, majd az oldalháló hárított. A 35. percben Pölöskei szabadrúgásából Lang Ádám 12 méterről fejelt, Pogacsics a levegőben úszva tornázta ki a léc alól a labdát. A játékrész zárásaként Csurko elől Fejes mentett, majd Feczesin négy méterről kapásból lőtte a kapu előtt keresztbe a labdát.

Fordulás után Kovács István becserélésével próbálta felpörgetni játékát a Videoton. A 64. percben Kovács futtatta Pölöskeit, aki jól adott középre, Feczesin jobbal 10 méterről lőtt, de Pogacsics bravúrral védett. Nem sokkal később ismét Feczesin volt a főszereplő, de két méterről a kapu mellé lőtt... Aztán a 76. perctől emberelőnyben futballozhatott a Vidi, Pauljevic második sárga lapja után mehetett az öltözőbe idő előtt. Az igazi izgalmak a hosszabbítás négy percére maradtak. Mindkét csapat betalálhatott volna, de ez csupán a Videotonnak sikerült: a 94. percben Haraszti ívelése nyomán Feczesin bólintott a hálóba, 0-1.

Puskás Akadémia FC–Videoton FC 0:1 (0:0)

Felcsút, Pancho Aréna, 1756 néző. Vezette: Iványi

Puskás Akadémia: Pogacsics – Pauljevic, Kelic, Tar, Forró – Polonkai (Nagy Zs., 78.), Bacelic-Grgic – Csurko, Lopa (K. Mészáros, 86.), Pekár (Castillion, 61.) – Sallai. Vezetőedző: Robert Jarni.

Videoton FC: Danilovics – Nego, Vinicius, Lang, Fejes (Stopira, 71.) – Simon – Oliveira, Pölöskei (Haraszti, 78.), Pátkai, Rudolf (Kovács I., 58.) – Feczesin. Vezetőedző: Horváth Ferenc. Gól: Feczesin (94.) Sárga lap: Bacelic-Grgic (38.), Pauljevic (45+1., 76.), Polonkai (52.), Sallai (88.) ill. Rudolf (18.), Kovács I. (64.), Haraszti (86.) Kiállítva: Pauljevic (76.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!