Sport

2017.03.29. 16:51

Az U17-es válogatott ásza, Szoboszlai Dominik nagy terveket szövöget

Telki - Az U17-es labdarúgó válogatott a múlt hétvégi selejtező tornán kiharcolta az Európa-bajnoki részvételt.

Ferencz Balázs

A fiatalok sikerében fontos góljaival oroszlánrészt vállalt a 15 éves koráig a Főnix Gold FC-ben nevelkedett Szoboszlai Dominik.

- Örültem, mert mindegyik gólom fontos volt a csapat céljai szempontjából. Természetesen óriási élmény volt, hogy betaláltam, de a legfontosabb, hogy a válogatott kint van az Eb-n - fogalmazott az oroszoknak két, a norvégoknak egy gólt rámoló Szoboszlai Dominik. Izrael ellen egygólos vereséget szenvedett a magyar csapat Az oroszok

1-0-ra vezettek, de Szoboszlai Dominik két káprázatos szabadrúgás góljával fordítottak a magyarok. A norvégok ellen is a találkozó legvégén szerzett rendkívül fontos, és szemet gyönyörködtető találatot a fehérvári fiú, egy legurított labdát 20 méterről kapásból lőtt a jobb felsőbe.

Szoboszlai Dominik (balra) az utánpótlás válogatottak erőssége, kiváló rúgótechnikával rendelkezik Fotó: mlsz.hu

- Sokat gyakorolom külön a szabadrúgásokat is, de tulajdonképpen mindig jól mentek a lövések. A sok gyakorlással tovább tudtam fejleszteni a technikámat.

A Salzburg 16 éves tehetségének édesapja Szoboszlai Zsolt, a Főnix FC jelenlegi edzője, a Tatabánya korábbi NB I-es játékosa.

- Édesapám hatására kezdtem el focizni, három éves voltam, mikor először pályára kerültem. A Főnixben sportoltam 15 éves koromig, majd elkerültem az MTK-hoz egy évre, s miután betöltöttem a 16. életévemet, Salzburgba költöztem. Nagyon jól érzem magam Ausztriában, hamar befogadtak a társak. Több megkeresésem is volt külföldről, de apával úgy éreztük, hogy ez lesz a legjobb döntés.

Dominik nem eresztene gyökeret Salzburgban.

- Nagy álmom, hogy spanyol élvonalbeli csapatban futballozzak, de csakis valamelyik topcsapatban. Fizikálisan azonban még sokat kell fejlődnöm - mesélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!