Az újonc Fehérvár AV19 vendégként győzött az első meccsen

2016. február 18., 22:10 szerző: Szupkai Gábor fotós: Koppán Viktor Dávid
komment
Budapest - Megkezdődött a bajnokság véghajrája, a rájátszás a jégkorong Mol Ligában. A Volán újoncként a Ferencváros ellen győzelemmel kezdett.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Volán újoncként, a Ferencváros pedig 2011 után jutott újra a rájátszásba, így mindkét oldalon nagyon várták már a kezdő korongbedobást. Az alapszakasz három mérkőzésén amit a zöldek otthonában játszottak a fehérváriak, 27 gól esett, kétszer nyertek a hazaiak, a Volánnak egyszer sikerült győztesen távoznia Pesterzsébetről. A negyeddöntőben két nyert mérkőzésig tart a párharc, és a fehérváriak az első megszerzésére törekedtek.

A fehérváriakkal kapcsolatban mindenkit az érdekelt, kikkel erősödik meg a Mol Liga rájátszásra a keret, az EBEL-csapat korai szezonzárásának köszönhetően. Mint ismeretes egy mérkőzésen összesen öt magyar állampolgársággal rendelkező játékos játszhat le a farmcsapatba. Tyler Dietrich nem okozott csalódást, és olyanokat hívott a csapatába, akik a szezon korábbi részében erősítették a csapatot, vagy fiatal koruk indokolta a szerepeltetésüket. Így került a keretbe Orban Brance, Bodó Christopher, Varga Arnold, Vincze Péter és Sárpátki Tamás.

A Fradinál Greg Kjell Lindqvist ennél nehezebb helyzetben volt, neki jóval szűkebb kerettel kellett terveznie. Rafaj Attila hat hétre dőlt ki, Fliszár Zalán kéztörést szenvedett, Horváth Dávid vállsérülése miatt biztosan nem szerepelhet majd a rájátszásban. Emiatt komoly változtatásokat kellett eszközölnie a Fradi vezetőedzőjének, elsősorban a védekezést illetően, hiszen a Brassó után ők kapták a legtöbb gólt a bajnokságban.

Szabó Dániel (kékben) védőtársaival remekül állták útját a ferencvárosi csatárok rohamainak. Fotó: Koppán Viktor

Lendületesen kezdtek a hazaiak az első helyzet is az övék volt, érezhetően nagyobb volt tempó mint az alapszakaszban. A folytatásban tüzeltek is rendületlenül a játékosok, csupán az irányzékkal volt komoly baj, mert az első húsz percben csupán nyolc alkalommal kellett hárítania a kapusoknak. Nem fejenként, hanem összesen. Így nem meglepő módon gólnak nem örülhettek egyik oldalon sem, ami miatt a vendégek lehettek bosszúsabbak, mert kétszer emberelőnyben is játszhattak az első játékrészben, sajnos eredménytelenül.

Az első pihenő után sem lassítottak a felek, és a hazaiak is megkapták az első előnyüket, de ebből sem sikerült kapuba találni, egyre inkább úgy tűnt, nem lesz hosszú a gólösszefoglaló a mérkőzés után. A játékrész közepén egy sérülés miatt állt a játék, Bodó Christopher térde sínylett meg egy ütközést, néhány perc múlva viszont már volt oka örülni a Volánosoknak, egy gyors kontra, Mitchell Holmberg száguldott a jobb oldalon, középre adott ahol Preston Shupe szinte üres kapura lőhetett, nem is hibázott. 0-1.

A záróharmadban újra a Volán szerzett gólt, rövid időn belül kettőt is. Az elsőt Orban Brance passzából ismét Shupe juttatta Budai háta mögé. 0-2, A harmadik vendégtalálat Vincze Péter nevéhez fűződött, ezzel pedig eldőlt a mérkőzés, a hazaiak a mai napon képtelenek voltak a kapuba találni. 0-3.

A Fehérvár AV19 tehát diadallal kezdte a negyeddöntőt, és ha szombaton 17 órakor hazai jégen legyőzi a Fradit, akkor elődöntős.

Ferencvárosi TC-Fehérvár AV19 0-0 (0-0, 0-1, 0-2)

Pesterzsébet, 600 néző,

Vezette: Babic, Németh M. (Juhász G., Pálkövi)

Ferencváros: Budai - Suoraniemi, Valecko, Manninen, Kiss G., Luomala - Hüffner, Hietamaki, Dubek, Farkas, Tendler - Lévai, Erdélyi, Kovács V., Schellin, Papp Cs. - Zalavári, Pál Zs., Komjáti, Üveges. Vezetőedző: Greg Kjell Lindqvist

Fehérvár AV19: Kalnins - Krogh (1), Láday, Holmberg (2), Orban B. (1), Bodó - Varga A., Reiter A., Becze, Grieve, Shupe 2 - Szabó D., Szaller, Reisz, Szabó K., Sárpátki - Arany, Vokla, Kocsis (1), Tóth G., Vincze P. 1. Vezetőedző: Tyler Dietrich

Kiállítások: 6 perc, illetve 2 perc

Szupkai Gábor

2016. február 18., 22:10 szerző: Szupkai Gábor fotós: Koppán Viktor Dávid

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...