Sport

2017.04.11. 20:30

Az újvárosiak sikere Móron

Mór - A Wekerle Szabadidőközpontban rendezték a Diákolimpia 4. korcsoportjának lány kézilabda megyei döntőjét. Az újvárosiak győztek.

Horog László

A megyei fináléba a korábbi két selejtező első két helyezettje jutott be. Előzőleg Bakonycsernyén és Gárdonyban csatáztak a nebulók, 4-4 csapat harcolt, előbbi helyszínről a Teleki és a Mezőszilas kvalifikált, utóbbiról pedig a Dunaújváros és Lajoskomárom.

A Teleki Blanka Általános Iskola és Gimnázium selejtezőt vívhat
Fotó: a szerző

Elődöntők: Dózsa György Általános Iskola Dunaújváros-Németh László Általános Iskola Mezőszilas 22-13, Teleki Blanka Általános Iskola és Gimnázium-Gesztenyefasori Általános Iskola Lajoskomárom 23-16. A harmadik helyért: Németh László Általános Iskola Mezőszilas- Gesztenyesori Általános Iskola Lajoskomárom 26-12.

A döntőben: Dózsa György Általános Iskola Dunaújváros-Teleki Blanka Általános Iskola és Gimnázium Székesfehérvár 21-17.

A megyei döntő győztese közvetlenül bejutott az országos elődöntőbe, míg a második helyezett telekiseknek selejtezőt kell vívniuk, hogy az elődöntőbe kerüljenek. Ellenfelük még nem ismert. Az országos fináléban nyolc csapat mutathatja meg tudását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!