Sport

2016.10.24. 16:05

A balkezes Hajduch Csenge több poszton is hasznos

Székesfehérvár - A negyedik szezonját kezdte az Alba Fehérvár KC kézis együttesében az idei őszön remeklő, 26 esztendős Hajduch Csenge.

Horog László

A vasárnapi HC Roman elleni összecsapás után a vezetőedző, Deli Rita kiemelte, bár a továbbjutás a csapat diadala, de akadtak remek teljesítmények. A jobbszélen Hajduch Csenge biztos pont volt, az átlövők közül Bandelier és Mendy alig hibázott, valamint a kapusok is nagyszerűen teljesítettek. Az elsőként említett Hajduch az idei szezonban nem átlövőként, hanem szélsőként riogatja az ellenfelek kapusait. A 2013 nyarán, Békéscsabáról érkező sportoló több poszton is bevethető.

- Békéscsabáról, a nevelőegyesületemből kerültem Fehérvárra. Jó döntést hoztam, kiválóan érzem itt magam, a város szép, a csapatban jó a hangulat. A bajnokságban szerepelhetnénk jobban, hiszem, hogy rövidesen elkapjuk a fonalat. A Vác ellen itthon jól játszottunk, a Dunaújváros, a Siófok és a Kisvárda sem jobb nálunk, közülük kettőt feltétlenül le kellett volna győznünk. Annak viszont nagyon örülök, hogy az EHF-kupában mind a négy találkozónkat megnyertük. A két, idegenbeli összecsapáson is egyértelműen jobbak voltunk az ellenfelünknél. A lengyel Vistal Gdynia és a HCM Roman is nagyon komoly játékerőt képvisel, mégsem tudtak megszorítani bennünket.

Hajduch Csenge (szemben) nem csak a védekezésből, a támadásokból is alaposan kiveszi részét  Fotó: Koppán Viktor

Az Alba FKC szerdán 17 órakor a Bajnokok Ligájában érdekelt FTC-t látja vendégül hazai, bajnoki mérkőzésen.

- Ők is komoly, sorozatterhelést kapnak, szoros küzdelemre számítok, amiben akár a győzelmünk is benne lehet. Jobbak vagyunk annál, mint amit a bajnokságban mutattunk. Sok ziccert hagytunk ki, valamint taktikai fegyelmezetlenségeket követtünk el, ezért maradtak el a sikerek. Úgy gondolom, a négy között a helyünk, azért dolgozunk, hogy a szezon végén ott legyünk az élmezőnyben.

Hajduch Csenge az ötezres lélekszámú Kondoroson nőtt fel, 12 évesen került Békéscsabára. A diákolimpián fedezték fel, iskolája csapatában szórta a gólokat. Az Előre NKSE együttesében 17 évesen mutatkozott be az élvonalban. az első időszakban érthetően kevés lehetőséget kapott, aztán egyre többet. Fehérváron a norvég Pal Oldrup Jensen edzősége idején jobbára védekezett, majd 2014 nyarán érkezett korábbi viharsarki trénere, Bakó Botond, aki átlövőként is egyre jobban számított rá. Az utóbbi hónapokban a vezetőedző, Deli Rita már szélsőként veszi számításba.

- Ott játszom, ahol a szakvezetőm számít rám. Örülök, hogy jól megy a játék, gólokkal tudom segíteni a csapatot. Remélem, a nemzetközi kupában túljutunk a harmadik fordulón, a csoportküzdelmek során is érdekeltek leszünk.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!