Sport

2017.01.13. 23:20

Bajnoki cím és dobogós helyezések motokrosszban

Kőszárhegy - A klub öt versenyzője két országos sorozatban és az egyfordulós junior csapatversenyben 2 első, 4 második és 1 harmadik helyezést gyűjtött be. Osztotics Patrik magyar bajnoki címet szerzett.

V. Varga József

A Kőszárhegyi Motocross Club tavalyi évét a napokban értékelték, a vezetőség az idei tervekről is beszámolt. A múlt évi, májusi versenyük ismét bizonyította, hogy az ország egyik legnépszerűbb motokrossz pályája a kőszárhegyi Csillagvölgy - mondta el lapunknak Gáspár Csaba, a klub elnöke. A náluk rajtoló 162 versenyző a második legtöbb volt az országban, és nézőkben sem volt hiány.
Az egyesület jelentős sportsikereket könyvelhetett el 2016-ban, versenyzőik két országos sorozatban és az egyfordulós junior csapatversenyben indultak.

Vasparipák kőszárhegyi lovasai: Komáromi Zalán (b), Osztotics Patrik és Galamb Zoltán. Készülnek a szezonra, májusra Fotó: Kőszárhegyi MC

A magyar nemzeti nyílt motokrossz bajnokság 50 ccm kategóriájában Osztotics Patrik magyar bajnoki címet szerzett, míg a nemzeti bajnokság Mx2 II. osztályában Komáromi Zalán második lett. Az MxMania kupasorozatban első helyen végzett Osztotics Patrik (50 ccm), a második hely jutott Komáromi Zalánnak (Extra Mx2) és Adamek Imrének (Extra senior), harmadik lett Jakli Attila (Super senior).
Az Mx Kids Challenge viadalon Galamb Zoltán második lett csapatban.

Amint a klub elnökétől megtudtuk: 2017-ben megváltozik a nemzeti bajnokság rendszere, az eddigi nyolc forduló helyett csupán ötöt rendeznek.

- Nagy megtiszteltetés érte egyesületünket, ami egyben nagy kihívás is - hangsúlyozta Gáspár Csaba -, ugyanis a Magyar Motorsport Szövetség versenynaptár tervezetében május 21-ei dátummal a magyar nemzeti nyílt motokrossz bajnokság helyszíneként a csillagvölgyi motokrossz pálya szerepel. Ilyen színvonalú versenyt, amelyen számos hazai és külföldi élversenyző is rajthoz áll majd, legutóbb 2014-ben rendezett Kőszárhegy. Készülünk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!