Sport

2017.03.29. 20:13

Bajnokot avattak

Székesfehérvár - Nagyszerű hangulatú összecsapáson dőlt el az Alba Liga Női Bajnokságának elsősége, melyet az Ikarus-Maroshegy csapata nagy csata után 3-2-re nyert meg a Kalafa Futsal elleni rangadón.

Káldor András

A tavalyi szezonban írta ki első alkalommal az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága az Alba Liga keretein belül a női bajnokságot. Az előző idényben öt csapat vett részt a küzdelmekben, és az Ikarus-Maroshegy együttes írhatott történelmet, hiszen az ő nevük kerülhetett fel a kupára.

Az idei pontvadászatban örvendetes módon bővült az indulók száma, és hét gárda nevezett, bár a Nádasdladány végül már az első fordulók után visszalépett.

- A megyében korábban volt egy sikeres háromnegyed pályás női bajnokság, de a csapatok eltűntek. Ezután gondoltunk arra, hogy megpróbáljuk ezt újraépíteni a kispályán keresztül. Ez volt a második év, a csapatoknak tetszik, szívesen járnak be vidékről is. Annak ellenére, hogy hét közben rendezzük a mérkőzéseket, ez a lányok, asszonyok számára nem okozott gondot. A növekvő csapatlétszám pedig jelzi, hogy jó úton járunk, és a következő évben több csapattal kibővítve ismét kiírhatjuk a háromnegyed pályás bajnokságot - hangsúlyozta elégedetten Schneider Béla, az MLSZ Fejér Megyei igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!