Sport

2016.08.31. 19:20

Baranyában lettek bajnokok

Székesfehérvár - A Fehérvár Rallye után egyetlen cél lebegett az ifj. Fogarasi Attila - Toloczkó Péter páros szeme előtt. A Baranya Kupán bebiztosítani a kategória bajnoki címét.

Szupkai Gábor

Hazai pályán szerezte meg a Rallye2 kategória abszolút győzelmét a móri pilóta és navigátora, de a Fehérvár Rallye után alig két hét állt rendelkezésre a következő futamig, ahol a kategória bajnoki címe volt a tét.

- A kocsink elég jól megúszta a fehérvári pályákat, így túl nagy felkészítést nem igényelt, de ettől függetlenül nagyon hálás vagyunk a szervizes barátainknak és a támogatóinknak is minden segítségükért, munkájukért. Egyedül a fékeket kellett cserélnünk, máshoz nem kellett nyúlnunk. Az abszolút győzelmünk elég nagyot lökött rajtunk, sikerült még jobban kiautózni a kocsit, közelebb kerültünk a határaihoz, de messze vagyunk még a 100 százaléktól. Az első nap végén a Camping-Árpádtető szakasz után az abszolút negyedik helyen értünk célba, néhány másodperccel voltunk csak lemaradva, ami valahol meglepően jó is volt, de nem voltam elégedett. Úgy éreztem sok maradt benne, mivel tudtam, hogy volt némi problémánk. Sajnos vasárnap az út szélét jelző gumik nem az út szélén voltak, hanem az útra voltak kihelyezve, egy teherautó gumit el is sodortuk. Leszakította a küszöbünket, az első lökhárítóból is kitépett egy darabot illetve a futóművet is áthangolta némileg a találkozás. A gumijaink kezdtek elől erősen kopni, hiszen a Hondánkban a motor elől van, mi pedig eléggé siettünk, ezek együttesen fogyaszthatták el az abroncsokat. Aránylag megúsztuk az egész Baranya Kupát kalandmentesen, a kocsi is jól bírta, néhány apróság jött csak elő rajta, amik semmilyen hátrányt nem okoztak - mesélte ifj. Fogarasi Attila.

Ifj. Fogarasi Attila és navigátora Toloczkó Péter ismét csúcsra járatta a Honda Type R-t a Baranya Kupa gyorsasági szakaszain
Fotó: Salánki Gábor

A páros végül az abszolút ötödik helyen zárt, kategóriájában viszont ismét a leggyorsabbnak bizonyult, amivel a géposztály bajnoki címét is bezsebelték.

- Valóban így van, kimondhatjuk, hogy megvan, két fordulóval a vége előtt behozhatatlan az előnyünk. Ez volt az év eleji célkitűzésünk, nagyon boldogok vagyunk. Az abszolútban most a negyedik pozíciót foglaljuk el és ezek után nem is lehet más tervünk, mint hogy az összetettben igyekezzünk megtartani a pozíciónkat, szeretnénk a bajnokság végén az első ötben végezni. Most a Salgó Rallye következik, ahol a ceredi pályán hihetetlen mennyiségű a kanyarok száma, rettenetesen munkás lesz ez mindkettőnknek. A Vizslást pedig egyáltalán nem ismerem, videózással fogjuk kezdeni az ismerkedést, aztán a bejáráson majd szeretnénk mindent nagyon pontosan feltérképezni. Salgótarjánban valószínűleg rajthoz fognak állni a helyi versenyzők is, így nem kis feladat lesz, ha az első ötbe ezúttal is be szeretnénk férni az abszolút értékelésben. Mi rajta leszünk az ügyön!

Címkék#rali

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!