Sport

2015.09.10. 16:04

Beértek a MOL Ligára az ifjak

Székesfehérvár - A MOL Ligában való indulással átalakul az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia utánpótlás-rendszere is.

Ferencz Balázs

Péntek este 18.30-kor hazai jégen indul csatába a Fehérvár AV19 MOL Liga-csapata. A Csíkszereda ellen hároméves kihagyás után tér vissza a nemzetközi pontvadászatba a fehérváriak második együttese, túlnyomórészt a saját utánpótlásra alapozva.

– Nagyon nagy izgalommal várom a szezont, hiszen a szakosztály részéről egy ideje igény volt, hogy megjelenjen az EBEL Junior és a felnőtt EBEL között is egy erőmérő állomás – beszélt a MOL Ligás együttes jövőjéről Fekti István, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia sport-igazgatója. – Pozitív képet mutatnak a felkészülési mérkőzések. Az EBEL junior bajnokságában eltöltött időszak alatt a veretlenül zárt harmadik évre már kikristályosodott, hogy ez nem lesz elég a felnőtt hokira. Célkitűzésünk volt, hogy a felnőtt EBEL-keretben legyen hat-hét fehérvári nevelésű játékos, de ezt az igényt nem tudta kielégíteni az EBYSL. A MOL Ligában ennek a csapatnak a gerincére építünk, kiegészítve a légiósokkal. A játékospiacot nem mozgattuk meg igazán, 12-14 EBYSL-győztes játékos van ebben a csapatban, Reiter és Hegyi Ádám került vissza hozzánk. Mivel Chris Bodo magyar, így öt légióst alkalmazunk, mivel Kornakker Dani egy héttel a rajt előtt jelentette be, hogy Amerikába távozik, ezért kellett kapusposztra igazolnunk a lett Janis Kalnins-t és az amerikai Alex Scola-t.Mellettük a kanadai védő Devon Krough, a támadó Mitch Holmberg, és Preston Shupe alkotják a külföldi kontingenst.

A MOL Ligában is perdülnek majd a jégszilánkok Fehérváron (Fotó: Molnár Artúr)

A MOL Ligában való indulás egy új szakmai koncepciót igényel. A serdülő, ifi és junior korosztálynak Kóger István lett a szakmai vezetője. A MOL ligával lehetőség nyílt arra, hogy juniorkorú játékosok szerepeljenek a felnőtt csapatban, a legjobb ifisták az EBYSL-ben a legjobb serdülők pedig az EBEL ifjúsági bajnokságában acélosodhatnak. Mindez remek fejlesztési területet kínál, azonban az eddig rendkívül eredményesen működő, szinte mindent megnyerő Ifj. Ocskay Gábor Akadémia korosztályos csapatának eredményessége biztosan visszaesik.

– Minden korosztályban rájátszást érő helyet szeretnénk elérni. A játékosfejlesztés szempontjából biztosan előre fogunk lépni. Másfajta eredmények lesznek mint eddig, nem biztos, hogy arany-érmek, inkább piros gyümölcsöket hozó almafák – fogalmazott Fekti István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!