Sport

2017.06.05. 21:00

Bennmaradt az AFC Csákvár

SIÓFOK A középcsapatként elkönyvelt Siófokhoz látogatott az Aqvital FC Csákvár az NB II-es bajnokság záró fordulójában. A vendégek a 93. percben szerzett góllal egyenlítettek, megőrizték második ligás tagságukat.

Horog László

BFC Siófok-Csákvár
3-3 (1-2)

Siófok, 400 néző, vezette: Karakó Ferenc

Siófok: Tajti - Tamaskó, Szilágyi, Gál, Czingrágber - Lázár, Berde I. (Mogyorósi, 82.), Kozma (Nagy R., 79.), Petneházi, Berki (Kovács D. 47.) - Elek B. Vezetőedző: Disztl László

Csákvár: Kovács D. - Fényes Sz., Szalai T., Dulló, Baranyai (Kékesi A., 46.) - Bakos, Kiprich - Pintér, Mészáros D., Molnár Cs. (Oldal T., 59.) - Molnár T. (Hodgyai, 94.). V.edző: Toldi Gábor.

Gól: Berde (2.), Petneházi (55., 87. - mindkettőt 11-esből), ill. Molnár Cs. (31.), Molnár T. (33.), Kiprich (93.)

A sárga mezes csákvári legények az NB II-ben maradtak Fotó: Koppán Viktor Dávid

Mindössze a csákváriak számára volt tét a déli parton. Sokan a strandról érkeztek, néhányan még a kapuknál álldogáltak, amikor a házigazdák megszerezték a vezetést. Egy beadást Berde bólintott az ötösről a hálóba. Molnár Csaba formás akció végén egalizált az első félóra végén, Molnár Tibor pedig a vezetést is megszerezte a vendégeknek, két perc elteltével. Fordulás után két tizenegyest rúghatott a házigazda, Petneházi mindkettőt higgadtan értékesítette, úgy tűnt, a Fejér megyeiek vereséggel távoznak a Balaton fővárosából.

Azt mindenki tudta, hogy a Cegléd vezet a Sopron ellen, ezáltal megőrzi NB II-es tagságát, lázas várakozás következett, hogy a döntetlenre álló ZTE hazai pályán ne kapjon gólt a Kozármisleny ellen, ebből következően a baranyai együttes zuhanjon egy osztállyal lejjebb. A siófoki hosszabbítás harmadik percében, a lefújás előtti pillanatokban kiderült, nem kell a közvetlen riválisokra figyelni, ugyanis Kiprich egy kényszerítő nyomán bevette Tajti kapuját, a CSTK egyenlített, ezzel megmenekült a kieséstől.

Toldi Gábor, a Csákvár edzője: - Nehéz szezon van mögöttünk, de a célunkat elértük, nagyon boldog vagyok. Az érzelmek hullámvasútjain utaztunk ezen a mérkőzésen, végül révbe értünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!