Sport

2016.08.24. 19:35

Benoit Laporte a FAV19 új edzője

Székesfehérvár - Amíg a MOL Ligára készülő Fehérvári Titánok a Ferencváros ellen csatáztak, a Fehérvár AV19 rátalált új vezetőedzőjére.

Ferencz Balázs

Az 56 éves kanadai-francia Benoit Laportével egy plusz egy éves megállapodást kötött a Fehérvár AV19 EBEL-ben szereplő jégkorong csapata.

Benoit Laporte hosszú játékoskarrierjét, amely 1977-től egészen 1997-ig tartott, főleg az AHL-ben és Franciaországban, Brianconban valamint Rouenban töltötte. A játékosként négyszeres francia bajnok Laporte vezetőedzőként megfordult svájci- és olaszországi első osztályú csapatok kispadján, a legtöbb időt azonban Németországban, DEL-es együtteseknél töltötte. Edzői karrierje legnagyobb sikerét is itt könyvelhette el: 2007-ben ezüstérmet szerzett a Nürnberg Ice Tigers-szel a német első osztályban.

Az elején az FTC, majd a kékmezes Fehérvár volt pontosabb Fotó: Koppán Viktor

- Nem voltam még hasonló szituációban, de egyáltalán nem probléma számomra, hogy egy kész csapatot kell átvennem. Úgy gondolom, hogy minden edző versenyképes gárda kialakítására törekszik, én sem vagyok ezzel másképp. Egyszerű az edzői filozófiám: elkötelezett és fegyelmezett játékosokat akarok a jégen látni, akik keményen küzdenek - mondta az új vezetőedző, aki kedden áll munkába a Raktár utcában.

 

A Kóger István vezette Fehérvári Titánok az FTC-ESMTK ellen vívtak felkészülési mérkőzést, melyet nagy csatában nyertek a hazaiak 3-2 (0-1. 1-0, 2-1)-re.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!