Sport

2016.09.25. 19:45

A bajnokság egyharmadánál a második helyen áll a Videoton FC

Székesfehérvár - A három hetes szünetre a Honvéd elleni győzelemmel vonulhat el a Videoton FC, amely a második helyről várja majd a folytatást.

Ferencz Balázs

Két jó formában lévő együttes feszült egymásnak a Bozsik-stadionban: a kispestiek a legutóbbi két mérkőzésükön hat pontot szereztek míg a Videoton az elmúlt négy bajnokijából hármat megnyert és csak a címvédő FTC-vel játszott a hétközi fordulóban döntetlent.

A mezőnyben is hasznosan játszó Juhász Roland (23) fejesével vezetett a Videoton a fővárosban   Fotó: Kricskovics Antal

A Honvéd kezdett nagyobb tempóban, mégis a hazaiak kapusának, Gróf Dávidnak akadt dolga. Fiola Attila fejesénél és Feczesin Róbert távoli lövésénél is nagyot védett, míg a Videoton védelmének elsősorban Davide Lanzafame okozott kellemetlenséget. A vezetést végül a Videoton szerezte meg: Juhász Roland Danko Lazovics szögletét bólintotta hat méterről a kapuba a 34. percben. 0-1. Ám az első félidő hosszabbításában fehérvári segítséggel egyenlített a Honvéd. Davide Lanzafame közeli fejese a felső lécről a menteni igyekvő Loic Nego hátára, onnan pedig a gólvonal mögé csorgott. 1-1.

A szünet után gyorsan a kapuba talált a Videoton, Géresi Krisztián remekül forgatta meg Ivan Lovricot a tizenhatoson belül, majd a becsúszó Djordje Kamber mellett jobb külsővel kilőtte a jobb felső sarkot. 1-2. A folytatásban egy elég gyenge színvonalú összecsapást kellett végigülnie a nézőknek, mert felugrálni nem nagyon volt okuk, maximum a játékvezető némely ítélete miatt. A Videoton 2-1-re legyőzte a Honvédot és sorozatban az ötödik meccsén maradt veretlen, és a dobogó második helyén állva vonul el a válogatott szünetre.

- Boldog vagyok, hogy győztes góllal járulhattam hozzá nevelőklubom újabb sikeréhez. Nem gondoltam a szezon előtt arra, hogy 11 fordulót követően 4 gólnál fogok járni, de továbbra sem tervezek előre, mindig csak a következő találkozóra összpontosítok. Persze jó dolog, hogy több mint 1 év után ismét a bajnoki címvédő FTC ellőt állunk a tabellán, de nagyon messze még a szezon vége. Most 3 hét szünet következik, de igazából én nem sokat fogok pihenni, hiszen vasárnap már utazom az U21-es válogatottba. Nem hiszem, hogy a szünet kizökkentene bennünket, hiszen a legutóbbi válogatott pihenőről is jó formában tértünk vissza, bízom benne, hogy a folytatásban is hasonlóan sikeresek leszünk - nyilatkozta Géresi Krisztián.

- Kiélezett meccs volt, igazi nagy téttel bíró mérkőzést láthattak a nézők, amelyre mindkét csapat jól felkészült taktikailag. A Honvéd ellen nehéz játszani, de a játékosok jól álltak hozzá a meccshez, szenvedélyesen játszottunk. Láttam minőséget a játékunkban, több nagy helyzetünk is volt, két szuper gólt szereztünk - Roland fejese fantasztikus volt, Hadzic átadása után pedig Géresi remek egyéni megoldás után talált be. A kapott gólunknál kicsit balszerencsések voltunk, de végül nyertünk, úgyhogy ennek nincs nagy jelentősége. Elégedett vagyok a védekezésünkkel is, igaz, hogy a Honvéd több alkalommal is eljutott a tizenhatoson belül is, de túl sokszor azért nem kerültek tiszta gólhelyzetbe. A válogatott szünetben a legnagyobb hangsúly azon lesz, hogy még jobban dominálni tudjunk a mérkőzéséken - mondta Henning Berg, a Videoton FC vezetőedzője.

Budapest Honvéd FC -Videoton FC 1-2 (1-1)

Bozsik Stadion, 2051 néző,

Vezette: Berke Balázs (dr. Varga Zsolt, Buzás Balázs

Budapest Honvéd: Gróf - Botka (Baráth, 35.), Lovric, Bobál D., Hajdú - Gazdag (Zsótér, 57.), Kamber, Nagy G. - Lanzafame, Koszta, Prosser (Balázs Zs., 57.). Vezetőedző: Marco Rossi

Videoton FC: Kovácsik - Nego, Vinícius, Fiola, Stopira - Hadzics (Pátkai, 70.), Juhász R., Varga J. - Lazovics - Feczesin, Géresi. Vezetőedző: Henning Berg

Gólszerző: Lanzafame (46.), illetve Juhász R. (34.), Géresi (52.)



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!