Sport

2016.12.01. 19:55

Berg vállalja a felelősséget - Rosszul választott csapatot Budafokon a vezetőedző?

Nem jutott a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé a Videoton FC. A bajnokságban aranyéremért küzdő fehérváriaknak rettentő kínos bukta után kell talpra állniuk.

Ferencz Balázs

A 16 közé jutásért vívott Magyar Kupa-párharcban 2-1-es vereséget szenvedett az NB I tabelláján második helyen álló, és a Vasast elszántan üldöző Videoton FC az NB III-as Budafok MTE együttesétől. A búcsú mindig fájó, azonban a mostani kiesés már a blama kategóriájába tartozik. Mindenki csalódott, játékos, szurkoló, s még a vezetőedző, Henning Berg is, aki önkritikusan értékelte a budafoki fiaskót.

Az NB I-es rutinnal bíró Kovács István (10) és Pölöskei Zsolt (szemben) sem tudott segíteni
Fotó: Kricskovics Antal

- Nagy-nagy csalódás a szereplésünk, egyszerűen nem voltunk elég jók - főleg az első félidőben - jelentette ki a szakvezető. - Rossz csapatot választottam ki, ebben vállalom a felelősséget. Úgy gondoltam, hogy ezek a játékosok elég jók lesznek ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést. A szünetben kihasználtuk az összes cserelehetőségünket, a második félidő már valamivel jobb is volt, de ez nem volt elég. Sok minden hiányzott a győzelemhez. Sokkal több helyzetet kellett volna kialakítanunk, nem szabadott volna ilyen gólokat kapnunk. Nagy keretünk van, a kezdőcsapatunknak elég jónak kellett volna lennie ahhoz, hogy megnyerjük a meccset - fogalmazott az edző, akinek most fel kell ráznia a társaságot a szombati, Debrecen elleni bajnokira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!