Sport

2017.05.30. 18:35

Bandelier befejezte - Az Alba Fehérvár 31 éves átlövője komoly fájdalmai miatt hagyja abba

SZÉKESFEHÉRVÁR Két évet töltött kék-fehérben, a fehérvári vezetők tavaly nyáron még rávették a folytatásra, ezúttal nem sikerült. Bandelier elköszönt.

Horog László

Vasárnap este vívta utolsó mérkőzését, kedden délelőtt pedig az utolsó tréninget az Alba FKC jobbkezes átlövője, a közel két méter magas Biljana Bandelier. Az utolsó két gólja különösen emlékezetes marad, előbb a szaggatottról bombázott a felső sarokba, majd a lefújás előtt még távolabbról, majdnem a félpályáról köszönt be.

Az évzáró vacsorán a társak meglepetésfilmmel kedveskedtek a kiváló játékosnak, aki a hétfői pihenőnapot követően részt vett az utolsó gyakorláson, aztán elbúcsúzott a társaktól. Péntekig marad Fehérváron, pár napot a családjával tölt Szerbiában, majd visszatér Franciaországba a Toulonban szakácsként dolgozó férjéhez.

- Élsportolói karrieremnek vége. Nem volt nehéz döntés, az igazság az, az évek során elhasználódtam. A bal térdemben nincs porc, komoly fájdalmakkal játszottam végig az utolsó szezonokat. A nyári alapozásokat megelőzően a szerb válogatott orvosa által beadott plazmainjekcióknak köszönhetően képes voltam az idényt végigjátszani, de így sem volt egyszerű.

A bemelegítések után a meccsekre koncentráltam, nem figyeltem a fájdalomra, de másnap alig tudtam lábra állni. Az éjszakák mindig nehezek voltak. A jobb térdem sem az igazi, de az kevésbé fáj, a másik már nem alkalmas élsportra. Az egészségem a fontosabb.

Már tavaly is gondolkodott a búcsún, de a fehérváriak akkor rábeszélték a folytatásra.

Biljana Bandelier, a balátlövő befejezte karrierjét Fotó: Molnár Artúr

- Tavaly nyáron erősen gondolkodtam a búcsún, de egy évet még hosszabbítottam. Most is marasztaltak, de már nem kézilabdázom. Hívott a Kecskemét is, nekik is nemet mondtam. Ha folytatnám, Fehérváron tenném, megszerettem ezt a klubot, a várost, kiválóan érzem itt magam.

A hétvégén Nisben lesz egy gála, hazautazom, tíz éve nyertünk Challenge Kupát a Kolozsvár ellen, meccs nem lesz, csak nagy ünneplés. Aztán visszatérek Franciaországba, a férjem már vár, ismét együtt lehetünk. Sok tervem van, most végzem a harmadik esztendőt levelező tagozaton Belgrádban, az egyetemen, természetesen gyermeket is szeretnék a párommal. A munka kapcsán pedig a legszívesebben rekreációval foglalkoznék, de érdekel a turizmus, a szállodaipar is.

Nagy sikerek részese volt, a válogatottal 2013-ban világbajnoki ezüstérmet szerzett, a Nis csapatával a már említett Challenge Cup diadalban főszerepet vállalt. Erdélyben 9 góllal kaptak ki, a visszavágón szintén ennyivel nyertek, az idegenben szerzett több találattal elhódították a serleget. Az utolsó gólt Bibi, azaz Biljana Bandelier lőtte. A dudaszó előtt öt másodperccel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!