Sport

2017.02.09. 19:05

Bizakodásra adnak okot

Székesfehérvár - A Videoton FC női csapata is javában készül a tavaszi idényre, idősebb Horváth Gábor vezetőedzőt kérdeztük a csapat múltjáról, jelenéről, jövőjéről.

Káldor András

- Hányadik szezonját játssza a csapat?

Ez a negyedik évünk, 2013-ban volt az első idényünk, és azóta folyamatosan dolgozunk a csapattal. Annak a szezonnak a végén 4. helyen végeztünk, majd a következő évben egyet léptünk előre, harmadikak lettünk az NB II Nyugati csoportjában. A 2016-os év végén, pedig ismét negyedikek lettünk.

- 2013-ban jött be az MLSZ rendelkezése, mely szerint az NB I-es csapatoknak kötelező volt női csapatot indítani, ezért alakultak?

Igen, ekkor hoztuk létre a csapatot, kezdetben 15-16 éves lányokkal, mert csak az U15-ös korosztályban kellett a bajnokságban indulnunk. Jelen pillanatban is csak az U15-ös, és az U18-as korosztályokban kötelező részt venni a pontvadászatokban. Elsősorban azért is magasabb osztályban játszattuk a lányokat először, mert korban amúgy is kinövik magukat, és abban is biztos vagyok, hogy az MLSZ előbb-utóbb olyan szabályt fog hozni, hogy felnőtt csapatot is kell indítani.

Idősebb Horváth Gábor a Videoton FC női csapatát 2013-as megalakulása óta irányítja
Fotó: vidi.hu

- Az idény felénél az NB II 7. helyén állnak, és elnézve a tabellát az első három csapat tekintélyes előnyt kovácsolt, őket nehéz lesz befogni.

A 6. Vasassal azonos pontszámmal állunk. Az U18-as és a felnőtt csapatunkban lényegében ugyanazok a játékosok vannak, de közülük csupán két-három játékos tartozik a felnőtt korosztályhoz. Ebben a csapatban most nincs több, ám a jövőre nézve nagyon sok van, ami igazán biztató számunkra.

- Mikor kezdték a felkészülést?

Január 10-én indult az év, heti négy edzéssel. Nem panaszkodhatok, nagyon jó az edzéslátogatottság. Már edzőmérkőzést is játsszunk, a harmadik helyen álló Monorhoz megyünk. Fehérváron egy teremtornán vettünk részt.

- Tudnak a környékről erősíteni?

Fél szezonként mindig van olyan, akit magunkhoz tudunk csábítani, jelen pillanatban Nádasdladányból Móta Klaudia leigazolása van napirenden. Amúgy vannak tehetségek Fehérvár környékén!

- Van a klubnak valamilyen elvárása Önökkel szemben?

Különösebb nincs, csupán annyi, hogy minden szinten népszerűsítsük a Videotont.

- Milyen erősségű kerettel készülnek most a pontosan egy hónap múlva induló tavasznak?

A lányoknak a nagy része most már három éve együtt van, sokat fejlődtek, és a következő évtől várom a kiugró teljesítményt tőlük, akkor akár a dobogót is megcélozhatjuk.

- Voltak azonban olyanok, akiket elvittek NB I-es csapatok.

Ez az, amivel mi nem tudunk versenyezni, mert nálunk teljesen amatőr szinten mennek a dolgok, míg az első osztályban már profiként játszanak. Krár Edina a Honvédban van, Kiss Patrícia a Kóka együttesében van, míg Tagyi Vivien az MTK-hoz került.

- Mely csapatok a legnagyobb riválisok?

Az Airenergy, a Vasas Femina, valamint a Kelen SC csapataival fogunk küzdeni azért, hogy előrébb végezzünk.

- Igazán mivel lenne elégedett az év végén?

Boldog lennék, ha elcsípnénk az 5. helyet. Akkor azt mondhatjuk, hogy ebben az évben jó munkát végeztünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!