Sport

2017.07.30. 19:05

Biztosan nyert otthon a Vasas - A Puskás AFC csak kapufáig jutott

BUDAPEST Az OTP Bank Liga 3. fordulójában a Puskás Akadémia FC a Vasas FC vendégeként ezúttal kénytelen volt pont nélkül zárni a mérkőzést a Szusza Ferenc stadionban.

Káldor András

A mérkőzés előtt derült ki, hogy a Puskás Akadémia FC csapatát elhagyta a válogatottban is bemutatkozó Tóth Bence. A fiatal hátvéd nem költözött messze, ugyanis a Videoton FC labdarúgója lett az U19-es válogatottban meghatározó játékos.

Szinte napra pontosan négy éve játszotta a Puskás Akadémia FC csapata az NB I-ben az első mérkőzését. 2013. július 26-án a Lombard Pápa együttese ellen 1-1 lett ennek az összecsapásnak a végeredménye.

Már a 2. percben veszélyeztetett a házigazda, a baloldalon futott a Vasas támadása, Hangya Szilveszter, Jevgenyij Pavlov volt a labda útja, majd Berecz Zsombor 18 méterről, ballal a jobb alsó sarok felé bombázott, de Hegedűs Lajos vetődve védeni tudott. Ezt követően is többet kezdeményezett a Vasas, és több dolga volt Hegedűsnek. A 22. percben Hangya került a felcsúti védők mögé a bal oldalon, visszagurításából Szivacski Donát célozta meg a kaput, a hálóőr hárította a löketet. Aztán a 16-oson belül pattogott a labda, Pavlov megszelídítette, 15 méteres lövése azonban Hegedűs zsákmánya lett. A 41. percben megszerezte a vezetés a többet támadó angyalföldi gárda. Remili Mohamed lopott egy labdát a bal oldalon, középre kanyarított, a visszafelé mozgó Felix Burmeister a kapunak háttal belecsúsztatott, így a labda a bal alsóban kötött ki. 1-0.

Hiába igyekezett a Puskás AFC vereség lett a vége. Fotó: vasasfc

Nem játszott jól a Puskás Akadémia FC, és nem véletlen, hogy már a szünetet követően cserélt a felcsútiak vezetőedzője, és Nagy Zsoltot Szécsi Márk váltotta.

Az 51. percben Balogh Balázs célozta meg 8 méterről az egykoron a Győri ETO-t erősítő Lubos Kamenár kapuját, de Vaskó Tamás tisztázott. A szöglet után Patrik Mevoungou egy lecsorgó labdát lőtt közelről fölé. A folytatásban egyre jobban szorongattak a felcsútiak, az 53. percben Ulysee Diallo 18 méteres bombája a felső lécről vágódott a gólvonal elé. Mindenesetre Pintér Attila további cserékkel próbálta frissíteni csapatát. A 65. percben kis híján megfogyatkoztak, mivel Jonathtan Herisnek kellett lebaktatnia fájós lábbal egy rossz lépés után, ám a felcsútiak szerencséjére rövid ápolás után visszatérhetett.

A 75. percben végérvényesen eldőlt a meccs. Murka Benedek adott nagyszerű labdát a csereként beállt Kulcsár Tamásnak, aki kilépett a leshatáron, a tizenhatoson belül elhúzta a labdát Hegedűs mellett, majd 7 méterről az üres kapu közepébe lőtt. 2-0. A 79. percben Kulcsár T. kapott labdát a tizenhatos előterében, nem lőtt, hanem inkább passzolt, méghozzá a támadást kísérő Vida Mátéhoz, aki 19 méterről lőtt, de a középpályás nem tudott Hegedűsön kifogni. A Vasas jól használta ki a helyzeteit és jól is védekezett, megérdemelten győzte le a ellenfelét.

Vasas FC-Puskás Akadémia FC 2-0 (1-0)

Szusza Ferenc Stadion, 1200 néző, Vezette: Erdős József (Kóbor Péter, Király Krisztián)

 

Vasas: Kamenár - Burmeister, Vaskó, Ristevski (78., Vogyicska) - Szivacski, Murka, Berecz (58., Manjrekar), Vida, Hangya - Pavlov, Remili (58., Kulcsár T.).

Vezetőedző: Michael Oenning

 

Puskás AFC: Hegedüs L. - Horvat, Poór, Heris, Spandler, Nagy Zs. (46., Szécsi) - Knezevic, Mevongou, Balogh B. (62., Polonkai) - Molnár G., U. Diallo (58., Radó).

Vezetőedző: Pintér Attila

Gól: Burmeister (41.), Kulcsár T. (75.)

Sárga lap: Vaskó (58.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!