Sport

2017.02.20. 13:06

Bradford Burgess hazatért - A fehérváriak bedobója a kupagyőzelem után távozott

Székesfehérvár – A kupagyőzelem utáni ünneplésből már nem vette ki a részét, hazatért Washingtonba az Alba bedobója, Bradford Burgess.

Horog László

A 26 esztendős, leginkább a védekezésben jeleskedő kosaras másfél éve igazolt az osztrák Güssinghez, amelynek anyagi gondjai miatt a 2016-os tavaszt már Szombathelyen töltötte. Tavaly nyár végén szerződött Fehérvárra, a kék-fehérekkel a hétvégén nyerte első trófeáját, a győri kupadöntőn. A városházi fogadás után nem tartott a társakkal az egyik szórakozóhelyre, hanem sietve összepakolt és indult a reptérre. A párja a hét elején ad életet első gyermeküknek, a kosaras ezért tért haza Washingtonba, Amszterdam érintésével.

Fotó:  Molnár Artúr

– Kisfiú lesz,nagyon várjuk az új jövevényt. A klubom vezetőivel már hetekkel ezelőtt egyeztettem arról, hogy a kupadöntőt követően hazatérek a családomhoz. A szombati, paksi mérkőzésen még nem leszek jelen, de a következő összecsapáson már szeretnék ott lenni a parketten. Nagyon jól érzem magam Fehérváron, remek közösségben sportolhatok.

Burgess elmondta, azért örült különösen az MK-aranynak, mert pályafutása során még nem nyert semmi. Ez volt karrierje első sikere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!