Sport

2014.04.22. 14:45

Bravúr kellene Szlovénia ellen - Fegyelmezett hokit vár Chernomaz

Szerdán, magyar idő szerint 5.30-kor lép jégre a magyar válogatott a Divízió I/A-s világbajnokság harmadik játéknapján Szlovénia ellen.

Bobory Balázs

Könnyen megeshet, hogy mire a kedves olvasó ezeket a sorokat böngészi, már régen tudja a szlovénok elleni összecsapás végeredményét. Talán azért így is érdemes megismerni, mit vártak a mieink a találkozó előtt.

Magyar idő szerint szerda hajnalban a vb egyik legkeményebb feladatát próbálja megoldani a magyar válogatott az olimpia 7. helyezettje, Szlovénia ellen. Az eredményességhez mindenképpen jobban kell játszani, mint hétfőn, Ukrajna ellen. Rich Chernomaz szövetségi kapitány szerint a fegyelmezettségen sok múlhat.

- Nem szabad, hogy sok kiállítást kapjunk, az ukránok ellen a botos szabálytalanságokért folyamatosan mehettünk a büntetőpadra, ezzel lendületbe hoztuk az ellenfelet - kezdte a kanadai szakember. - Fontos lesz, hogy sokat játszunk egyenlő létszámban, hiszen a vb-n kapott hét gólunkból ötöt szereztek előnyben az ellenfelek, nyilvánvaló, hogy hátrányos védekezésünknek nagyot kell javulnia. Sokat videóztunk, ismét megmutattuk a srácoknak, hol tartsák a botjaikat, mert abban nem reménykedhetünk, hogy a játékvezetői felfogás megváltozik. Nekünk kell alkalmazkodni. Ha nem kapunk meccsenkénti átlagban hét kisbüntetést, akkor lesz esély a sikerre.

Chernomaz persze azt is tudja, hogy a szlovénok ellen minden eddiginél jobb teljesítmény szükséges.

- A játékosok képesek arra, hogy elvégezzék a rájuk bízott feladatot, Dél-Korea ellen két harmadon keresztül nagyszerűen játszottak. Azt azonban meg kell érteni, hogy az A-csoportból érkezett ellenfelekkel szemben nem elég a 40 percnyi jó teljesítmény, végig koncentrálni kell, nem férnek bele a hosszabb hullámvölgyek, felesleges kiállítások. A szlovén csapat még mindig bosszankodik a Japántól elszenvedett vereség miatt, éppen ezért dacosan játszott Dél-Korea ellen, és simán nyert. Ezt a dacot szeretném látni a mi játékosainkon. Férfiként kell jégkorongoznunk, nem gyerekként, mint Ukrajna ellen!

Nos, remélhetőleg az akarattal nem lesz baj, egyébként is van miért visszavágni: a szlovén együttes a vb-t megelőző utolsó felkészülési mérkőzésen Budapesten nyert 4-0-ra a mieink ellen. Jó lenne eltüntetni az akkor látott különbséget szerdán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!