Sport

2017.02.19. 19:40

Bravúrgyőzelemmel tört meg a jég

A férfi kézilabda NB I/B 15. fordulójában az Alba Vecsés elleni sikerével elmozdult a sereghajtó helyről vasárnap este.

Krebsz András

Alba-MÁV-Előre SC-Vecsés SE 24-21 (8-14)

VOK, 100 néző, vezette: Bán, Szloska.

Alba-MÁV: PULAI - Major, SCHEKK 7, BÁRDOS 7 (1), Venczel 2 (1), Vörös 1, BALOGH 5. Csere: Lakatos (kapus), Gyimesi 2, Katona, Zsigmond. Vezetőedző: Kurán István.

Eredmény alakulása: 7. p.: 3-0, 13. p.: 5-2, 26. p.: 7-12, 35. p.: 14-15, 49. p.: 19-19.

Kiállítások: 4, ill. 6 perc

Hétméteresek: 3/2, ill. 4/2

 

Két Bárdos átlövéssel valamint két kihagyott vendég hetessel indult a találkozó, ám ezt követően megtorpant a fehérvári támadósor. A védelemre viszont nem lehetett panasz, főként a kapuban remeklő Pulai bravúrjai nyerték el a hazai publikum tetszését. A pontatlan támadás befejezések és az eladott labdák azonban felhozták a vecsésieket, a 22. percben már a vendégeknél volt az előny. Sőt, a játékrész hajrájában beindult a vendégek hengere, a szünetre hatgólos hátránnyal vonultak Venczelék. Szinte varázsütésszerűen, öt gyors hazai találattal indult a második félidő is, három perc leforgása után azonnal időt kért Nagy Károly. Egyenlíteni azonban már nem sikerült, de így is lőtávolon belül maradt az Alba. A 47. percben Bárdos szemfüles átlövése után már a kékmezesek vezettek, a végjátékban pedig a sokat hibázó, de szívvel-lélekkel küzdő hazaiak még növelni is tudták a különbséget a tabella 4. helyét elfoglaló Vecsés ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!