Sport

2017.07.30. 18:03

Bravúros pontmentés - A hajrában dolgozta le kétgólos hátrányát a Videoton

FELCSÚT Az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 3. fordulójában kissé tompán futballozva, de a sírból hozta vissza a meccset a Videoton FC.

Ferencz Balázs

Pénteken kora délután mosollyal az arcokon, és önbizalommal felvértezve hagyták el a Ferihegyi Liszt Ferenc Repülőteret a Videoton FC játékosai, hiszen a francia bajnokság hatodik helyén végzett Girondins Bordeaux otthonában csak egygólos vereséget szenvedtek. Franciaországban olyan iramú és ritmusú párharcba állt bele a fehérvári együttes, amilyennel a honi NB I-ben nem találkozhat. S a piros-kékek helyt álltak, így az Újpest FC vendéglátójaként sem kellett kétségek között pályára lépnie a Vidinek. Marko Nikolics már korábban is hangoztatta, akkor rotálja csapatát, ha annak valóban van értelme. Két Európa Liga-mérkőzés között most mégis változtatott több helyen is a Videoton szerb vezetőedzője. A sérült Varga József helyett bekerült a kezdőbe Barczi Dávid, s helyet kapott a támadósorban a nigériai csatár, a Lokomotiv Moszkvától nemrég szerződtetett Ezekiel Henty is.

Érzékelhető is volt a találkozó elején, hogy a fehérváriak mintha nem lennének annyira stabilak, mint három nappal korábban. Ellenben a lilák már az első másodperctől szervezetten futballoztak. A 7. percben meg is lepték a hazaiakat. Elvesztette a labdát a Videoton az Újpest térfelén, a fehérváriak jobb oldalán indult a lilák kontraakciója, Zsótér futtatta Nagy Dánielt, aki Fejes mellett középre húzott, s 18 méterről jobbal szépen tekerte a labdát a fehérvári kapu bal sarkába, 0-1. A találat után is határozottan, pontosan futballozott az Újpest, míg a Vidi csak időszakokra vette át az irányítást.

A 24. percben Henty megmozdulása hozta újra lázba a hazai szurkolókat. Gólveszély ugyan nem alakult ki, egy gyors ritmusváltással és egy csellel játszotta magát tisztára, a lövése azonban elakadt egy a védőben. Két perccel később középről próbálkozott a nigériai támadó, 20 méterről lőtt jobbal a kapu mellé, mintegy fél méterrel tévesztett célt. A félidő derekán a fehérvári ultrák a 400 vegyesen a meccs alatt aranyérmet szerző Hosszú Katinkát éltették. Az újpestiek nem foglalkoztak az úszó vb-vel,. Nowothny Soma iramodott meg, futott egy kiflit, majd középről, 16 méterről jobbal lőtt laposan, Kovácsik vetődve paskolta szögletre a labdát. A fehérváriak rendre szélről beadott labdákkal próbálkoztak, de nem jártak sikerrel, nem tesztelhették az exfehérvári Pajovic-kapust. Az Újpest azonban a szünet előtt is veszélyeztetett, Zsótér lágyan ívelte be a labdát balról, Kovácsik nyújtózva mentett Nowothny elől.

Fordulás után az Újpest teljesen visszaállt, a Videoton FC pedig hiába birtokolta a labdát, továbbra sem volt hatékony. Marko Nikolics cserélt, mégpedig a középpályás Barczi helyett még egy támadót, Maricot küldte fel. Veszélyesebb is lett a fehérváriak támadójátéka. Egy szabadrúgás után Henty szeliditette meg a labdát, majd 22 méterről jobbal lőtt, a jobb alsó sarok elől mentett vetődve Pajovic. Másfél percnyi újpesti riogatás után Nego iramodott meg, de centerezését az utolsó pillanatban kivágták a védők. A szöglet után egy kapu előtt kavarodásban Maric lábáról Bojovic kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, de Bognár játékvezető nem ítélt büntetőt. Nem sokkal később Henty kapott nagy labdát, de nem tudta kivetődő kapus mellett a kapu felé kanyarintani. Hiába harcolt a Videoton, Nagy Dániel a 71. percben megpecsételte a fehérváriak sorsát: ide-oda pattogott a labda hazai tizenhatoson belül, a duplázó Nagy pedig jobbal, 13 méterről a bal sarokba helyezett, 0-2. Próbálkozott a Vid, s a 86. percben megtört a jég: Szabó Bence jobboldali szöglete nyomán Scsepovics bólintott a kapuba 7 méterről, 1-2. Az utolsó percekben a pontmentésért rohamozott a Vidi, s a 88. percben kiegyenlített! Egy kisszöglet után Suljic tekert középre, a berobbanó Anel Hadzic pedig a kapu közepébe fejelt, 2-2. Az utolsó percben Henty járt közel a gólszerzéshez, de Pajovic védése lezárta a párharcot.

 

JEGYZŐKÖNYV

Videoton FC-Újpest FC 2-2 (0-1)

Felcsút, Pancho Aréna, 2374 néző. Vezette: Bognár T. (Albert, Lémon)

Videoton FC: Kovácsik - Nego, Juhász, Fejes, Stopira - Suljic, Barczi (Maric, 57.), Hadzic, - Scsepovics, Lazovics (Szabó B., 79.), Henty .

Vezetőedző: Marko Nikolics.

Újpest FC: Pajovic - Szűcs (Pauljevic, a szünetben), Bojovic, Litauszki, Mohl, - Sankovic - Windecker - Obinna (Balázs, 91.), Nagy D., Zsótér (Simon K., 61.) - Nowothny.

Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.

Gól: Scsepovics (86.), Hadzic (88.) illetve Nagy D. (7., 70.)

Sárga lap: Hadzic (46.), Lazovics (51.), Szabó B. (92.) illetve Nowothny (38.), Obinna (58.), Bojovic (76.), Nagy D. (79.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!