Sport

2015.07.04. 18:35

Bronzérmes a magyar csapat

Kovács Sarolta a 6., Földházi Zsófia a 13. helyet szerezte meg az öttusa-világbajnokság döntőjében Berlinben. A csapatversenyben bronzérmet szereztek a magyarok.

Ferencz Balázs

A berlini öttusa-világbajnokságon a dobogós helyezések mellé jár a kvóta-bónusz, és Kovács Sarolta elszántan szállt harcba a riói ötkarika reményében. A Volán Fehérvár öttusázója káprázatosan kezdett a női döntőben, 2:10.07-es idővel a harmadik leggyorsabbként teljesítette a 200 méteres úszást. A vívópáston felszabadultan forgatta a párbajtőrt, 25 ellenfelének adott tust, és csak tíz alkalommal szenvedett vereséget, így két szám után Kovács Saci a vb-mezőny élére állt. Földházi Zsófia, aki általában az élmezőnyben viaskodik, most a 16. időt úszta a medencében, a vívóteremben pedig alig nyert asszót, így a szerény 30. helyre szorult vissza.

Kovács Sarolta nehezen kezelhető lovat kapott, két akadályt rontott, és időtúllépése is volt, így a harmadik pozícióból rajtolhatott a lövészettel kombinált 4x800 méteres futásban. Földházi a 26. helyre lovagolt. A kombináltban aztán Földházi Zsófia hatalmasat futott, a szám másodikja volt, mellyel a 13. helyre jött fel a végelszámolásnál. Kovács óriási téttel kombizott, hiszen az olimpiai indulás lehetősége forgott kockán, de nem futotta élete legjobbját a fehérvári lány. Legjobb magyarként a 6. lett. Az olimpiai bajnok német Lena Schöneborn zsebelte be az aranyat a kínai Qian Chen és a brazil Yane Marques előtt.Mivel csak a lengyelek szerepeltek teljes csapattal a döntőben, nyerték a csapatversenyt, a németek a másodikak lettek, a Kovács, Földházi, Alekszejev Tamara alkotta magyar egység pedig bronzéremnek örülhetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!