Sport

2017.05.19. 11:37

Búcsú és örömjáték? A Gárdony a Vasast fogadja, az Alba itthon köszön el

Gárdony, Székesfehérvár - Záróakkordjához érkeztek az NB I/B-s kézilabda bajnokságok, a nők és a férfiak második vonalában is az utolsó fordulókat rendezik a hétvégén.

Ferencz Balázs

Miután tavaly megnyerte az NB II-t, a Gárdony-Pázmánd NKSE újoncként vágott neki az NB I/B-s női pontvadászatnak, s a biztos bennmaradást tűzték ki célul a szezon elején. Nos, a tóparti lányok nemhogy simán megőrizték másodosztályú tagságukat, de a bajnokság hajrájában még a dobogós helyezés gondolatával is kacérkodtak.

Németh Nóra (kék) góljaira szükség lesz az idényzárón is
Fotó: ART

- A dunaújvárosi és a kozármislenyi vereséggel elszálltak a reményeink - mondta Pánczél Barabás a gárdonyiak vezetőedzője, aki a szezon felénél Németh Helgától vette át az irányítást. - Kozármislenyben mind a 11 ember alulteljesített. Az volt az a találkozó, ahol „tökmindegy” volt, hogy mit csinálunk, ott összezuhant a csapat. Kár volt, mert két ponttal vagyunk lemaradva a harmadiktól, de az előttünk lévők egymás ellen játszanak az utolsó fordulóban, s bárhogy alakulnak az eredmények, mi már nem léphetünk fel a harmadik helyre - vélekedett a tréner, aki azt is hozzátette, az idény elején látatlanban elfogadták volna mostani helyezésüket. A Gárdony-Pázmánd a hatodik a Nyugati csoport tabelláján, s akár még előrébb is léphet a zárófordulóban. Azonban vasárnap 18 órakor a bajnoki címért versengő Vasas SC látogat a gárdonyi sportcsarnokba.

- Érdekes lesz, mert a most második Szombathely megverte a Vasast, s ha mi nyerni tudunk a Vasas ellen, a Szombathelyi KKA a bajnok. Királycsinálók lehetünk. A Vasasnak már segítettünk, de nem éltek a lehetőséggel, elrontották. Akár örömjátékot is lehet játszani vasárnap - jelentette ki Pánczél Barabás, aki szerint motiváltak a lányok, s meghajtották az utolsó hetet is.

A férfiaknál már korábban eldőlt, hogy az Alba-MÁV-Előre SC a pályán nem fogja tudni kiharcolni a bennmaradást. Kurán István alakulata azonban szépen szeretne búcsúzni, de nem lesz könnyű dolga szombaton 18 órától a VOK-ban, az 5. Százhalombattát fogadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!