Sport

2016.10.19. 18:55

Búcsúztak a kupától - A Puskás Akadémia U19-es csapata döntetlent ért el

Thessaloniki - Nem tudott betalálni a Puskás Akadémia csapata a Youth League selejtezőkör második mérkőzésén, míg görög ellenfelének az idegenben lőtt gól elég volt a továbbjutáshoz.

Káldor András

PAOK Szaloniki-Puskás Akadémia 0-0

Vezette: Trustin (Scerri, Spiteri - máltaiak)

PAOK: Sziampanisz - Papathanasziu, Dodontszakisz, Dimitriu (Miskovic, 91.), Jalamudisz - Aidonidisz (Kirillidisz, 71.), Meletidisz, Hatzisztravosz (Papadopulosz 52.) - Matheu, Sztatopulosz, Hatzidimpasz. Vezetőedző: Apostolos Papavasiliou

Puskás Akadémia: Tóth Balázs - Keszi (Suscsák, 83.), Kertai, Tóth Bence, Rétyi - Keményffy (Daróczi, 83.), Bokros, Tóth Keve - Szabó B. - Kováts (Magyari, 69., Óvári. Vezetőedző: Bordán Csaba

Rétyi Tamásnak meggyűlt a baja a görög Nikolas Matthaiouval Fotó: puskasakademia.hu

Nem várt sétagalopp a Puskás Akadémia csapatára Thessalonikiben, hiszen a Youth League selejtezőkör második mérkőzésére nem tudtak előnyt kovácsolni a felcsúti ifjak a három héttel ezelőtt lejátszott első találkozón. Sőt, az 1-1-es eredmény igazán a görögök számára volt kedvező a visszavágóra. Tipikus déli futballt várhattunk tőlük - ez az első összecsapáson is kiderült róluk -, gyors, agresszív, dinamikus játékot játszanak, a klasszikus görög iskolát követik. Így már az első félidőben alaposan meggyűlt a bajuk a felcsútiaknak az agresszív házigazdákkal. Az 5. percben kis híján betaláltak, Zizisz Hatzisztravosz lövését védte Tóth Balázs, a kipattanóról a Felcsúton betaláló Antonis Sztatopulosz egy hajszállal lemaradt.

Továbbra is fölényben maradt a PAOK, és egészen a 45. percig kellett várni az első felcsúti helyzetre, ekkor a görög tizenhatoson belül Szabó Bence kitűnő labdát adott a kiugró Óvári Zsoltnak, de a támadó nem tudta átvenni rendesen a labdát. A szünet után valamelyest kiegyenlítettebb lett a játék, akadtak kisebb lehetőségei a Puskás csapatának. A 63. percben Keményffy Máté ollózva lőtt kapura, de Marios Sziampanisz jól helyezkedve megfogta a próbálkozást. A 65. percben Rafail Jalamudisz tört be balról a tizenhatosra, sarokra tartó lövését hárította Tóth B. Nem telt el négy perc, megszerezhette volna a vezetést a Puskás Akadémia, Óvári került szinte kihagyhatatlan helyzetbe az ötös sarkán, ám a görög kapusba lőtte a labdát. Aztán a 76. percben Kosztasz Hatzidimpasz verte meg védelmet a bal oldalon, de a belsők a gólvonalról vágták ki a lövését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!