Sport

2017.03.03. 19:40

A Budapest Honvédot fogadja a Videoton FC

Székesfehérvár - Rangadó rangadót követ az OTP Bank Liga NB I-es labdarúgó bajnokságban. A 22. fordulóban a listavezető Budapest Honvéd együttesét fogadja a tabella 2. helyén álló Videoton FC.

Ferencz Balázs

Szombaton 15 óra 30 perckor az NB I jelenlegi csúcsrangadóján csap össze a Videoton és a Honvéd. Minden tekintetben a bajnokság ezen szakaszának legjobbjai néznek egymással farkasszemet, s akár a bajnoki címért folytatott versenyfutásban is mérföldkő lehet a felcsúti derbi. A Budapest Honvéd a múlt hétvégén vette át a vezetést a tabellán a Videotontól, azzal, hogy Henning Berg alakulata gólnélküli döntetlent ért el a Ferencváros vendégeként. A kispestiek így kétpontos előnyre tettek szert a piros-kékekkel szemben. A fehérváriak máris visszaléphetnek a csúcsra, s előzésük a végelszámolás szempontjából is különös jelentőséggel bírna.

- A Honvéd elleni szombati bajnokink különösen fontos mérkőzés lesz számunkra - vélekedett Loic Nego, a Videoton FC szélső védője. - Persze egy ilyen kiélezett bajnokságban, mint amilyen az idei is, minden találkozó nagyon fontos, de most mégiscsak a listavezetővel játszunk hazai pályán. Nem vagyok elégedett a Ferencváros ellen elért döntetlenünkkel, én minden mérkőzésen nyerni szeretnék, ugyanakkor, ha most sikerül otthon tartanunk a három pontot, akkor azért szerintem felértékelődik majd az az 1 pont, amit a Groupama Arénából sikerült elhoznunk.

Juhász Roland (fehér 23) fejesgóljával egyenlített ősszel a Videoton a Bozsik stadionban, a kapitány jó játékára most is szükség lesz Fotó: Kricskovics Antal

A Honvéd vendégeként 2-1-re nyert az ősszel a Vidi, akkor Lanzafane találatára Juhász Roland és Géresi Kirsztián válaszoltak. Ha már gólok: az élvonal mesterlövészei is e két együttesből kerülnek ki, Marko Scsepovics a Videoton gólvágója, valamint Eppel Márton, a Honvéd gólfelelőse is 9 találattal állnak a góllövőlista élén.

- Nem meglepetés, hogy a Honvéd ilyen kiegyensúlyozottan és jól teljesít a szezonban. Jó játékosok szerepelnek a Honvédban, jól is fociznak, nehéz ellenük játszani és jó eredményt elérni. A célunk az, hogy ezúttal is megszerezzük ellenük a három pontot.Ennek érdekében nagyon keményen készültünk a héten - mondta Nego.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!