Sport

2016.05.09. 14:50

Röplabda: harmadszor is Alba Regia Gála Székesfehérváron

Székesfehérvár - Hétvégén harmadik alkalommal rendezik meg az Alba Regia férfi röplabda gálát. Idén a magyar válogatott mellett Ausztria, Svédország és Bulgária legjobbjainak részvételével.

Szupkai Gábor

Sokan emlékeznek még a tíz éven át megrendezett Volán Kupák hangulatára, amire joggal volt büszke Székesfehérvár. Ezt szeretnék a szervezők és a Magyar Röplabda Szövetség újra elhozni a városba, és remélik a III. Alba Regia Gálának sikerül felidéznie valamit a múltból.

- Öt rendezvénye lesz idén a hazai szövetségnek, és ebbe illeszkedik tökéletesen a hétvégi gála, amely a nyitórendezvénye lesz a 2016-os hazai röplabdaeseményeknek. A Kodolányi FRKE-vel közösen szervezett legrangosabb magyarországi férfi válogatott röplabdatornát május 13-15. között, immár hagyományosan a VOK-ban rendezzük, ahová Magyar Kupa döntőjének piros-fehér-zöld burkolata kerül. Ezen túl a gála másik kuriózuma a sztárvendég, a magyar születésű, de jelenleg már a német válogatottban szereplő Grózer György, aki bemutató edzést is tart a torna helyszínén - mondta Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség Főtitkára.

Demeter György a férfi röplabda válogatott szövetségi kapitánya és Kaszap Tamás csapatkapitány

Ezután Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere beszélt arról, mennyire fontos a fiatalok motiválása, illetve a példaképek állítása.

Nagy Róbert főszervező, a Kodolányi FRKE képviselője a múltról, a tervekről és a kupa jövőjéről ejtett pár szót.

- Nagy álmunk volt, hogy a megszűnt Volán kupát valamilyen formában újraindítsuk. Szerencsére a szövetség teljes mértékben partner volt ebben és a városvezetés is támogatott minket. Fehérváron rengeteget lendített a röplabda népszerűségén ez a gála, sokan jönnek azok közül is, akik emlékeznek a régi Kuba, Ausztria és Románia elleni csatákra. Hajdanán a most sztárvendég Grózer György édesapja is játszott a válogatottban azokon a tornákon. Örülök, hogy lassan már ezt a gálát is hagyományosnak nevezhetjük, remélem még sokáig lesz alkalmunk megrendezni - mondta Nagy Róbert főszervező.

Demeter György a válogatott szövetségi kapitánya a csapattal szembeni elvárásairól is beszélt.

- Nagyon fontos állomás a felkészülésünkben ez a gála. Eddig minden évben előbbre léptünk a helyezést tekintve, Az első esztendőben negyedikek lettünk, tavaly harmadikok, de én bízom benne, hogy idén kettőt lépünk előre. Nem lesz könnyű, mert Ausztria és Svédország is hozzánk hasonlóan Eb-selejtezőre készül, Bulgária pedig az európai élvonalhoz tartozik. Érdemes lesz kilátogatni és nagyon remélem, hogy sikerül összecsiszolni a csapatot a norvégiai selejtezőre - nyilatkozta a szövetségi kapitány.

- Ilyen jó helyszínünk még nem volt a felkészülésre, így nem is lehet más a célunk, minthogy megismételjük a női válogatott előző évi sikereit - mondta Kaszap Tamás, a válogatott csapatkapitánya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!