Sport

2015.09.01. 16:29

Sebestyén Dalma célja az olimpiai kvalifikáció

Székesfehérvár - Felemás idényt tudhat maga mögött a Hullám 91 UVE úszója, Sebestyén Dalma. A fehérvári sportoló megkezdte az alapozást, hogy közelebb kerüljön az olimpiai részvételhez.

Ferencz Balázs

Sebestyén Dalma még márciusban 2.14,26-ot úszott Szlovéniában, amivel teljesítette az olimpiai A szintidőt 200 méter vegyesen. A riói részvétel azonban csak akkor lesz biztosított, ha a következő idényben a két leggyorsabb magyar közé verekszi magát. A Hullám 91 úszója augusztusban pihent, hétfőtől pedig már az alapozás tréningein rója a kilométereket a Csitáry G Emil Uszodában.

- A legnagyobb célom, hogy kijussak Rióba - mondta a nyár elején érettségizett úszó. - Az év végén még lesz egy rövidpályás felnőtt Eb, ahol számítanak a részvételemre. Ezen kívül decemberben még egy 50 méteres medencés versenyen is elindulok. Vegyes érzelmeim vannak a mögöttem hagyott szezont illetően. Jobbra számítottam. A nyár végén úsztam az ifik francia nyílt bajnokságán, ahol elmaradtam kicsit attól, mint amit reméltem. Ez egy kvalifikációs verseny volt, 200 vegyesen és 200 pillangón úsztam. 200 pillangón egyéni csúcsot hoztam ugyan, de ennél én tudok jobb időt is, egy kicsit elizgultam a versenyt, és egyszerűen nem tudtam gyorsabban menni. Vegyesen pedig kigondoltunk egy új taktikát, ami jól sikerült. Azonban az az igazság, hogy a magyar mezőnyben ez nem elegendő az előrelépéshez, de most azon dolgozunk, hogy odakerüljek a legjobbak közé.

Sebestyén Dalma felemás érzésekkel zárta az idényt

Az olimpiai szint teljesítése jó alapként szolgálhat a következő idényre, de két klasszis úszó még Dalma előtt jár.

- A nagy ugrás még hátra van. Nem akarom azt állítani, hogy ezzel az eredménnyel sehol sem vagyok, de sajnos ez az igazság. Fel kell kötni a gatyát, hogy a legjobb kettőbe benne legyek. Ott van Jakabos Zsuzsa és Hosszú Katinka is, igyekezni kell.

Az edzőmmel, Sárdi Ákossal megbeszéltük, hogy mik az elképzelések, összeállítottuk a tervet, ami nagyon kemény munkát tartalmaz. Meg is van, hogy hogyan érjük el a célunkat, szerintem sikerülhet. A felnőttekhez képest ugyan eltörpül az eddigi versenytapasztalatom, látom, hogy van hova fejlődni, és ez motivál.

Sebestyén Dalma heti tíz edzéssel, napi 6-10 kilométernyi úszással készül, hogy megvalósítsa álmait.

- Ha sikerülne az olimpiai kvalifikáció, akkor én lennék a legboldogabb a világon. Az, hogy milyen számon, az egyelőre még képlékeny.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!