Sport

2014.02.13. 16:05

Az NB II-ben vitézkedő Pázmánd-Gárdonyt három fiatal is erősíti tavasszal

Székesfehérvár - Két hónapos szünet után tovább folytatódik az NB II-es női kézilabda-bajnokság. A déli csoportban 5. helyen álló Pázmánd-Gárdony vasárnap 18 órakor a Dunavarsányt fogadja a Köfém Sportcsarnokban. Pánczél Barabás edzővel beszélgettünk.

Matók János

- Miután ősszel egy góllal nyertünk Dunavarsányban, nagyon remélem, hogy hazai pályán is legyőzzük riválisunkat - mondta Pánczél Barabás, a Pázmánd-Gárdony vezetőedzője. - Január 6.-án kezdtük el a felkészülést, majd január 20-tól kezdődően, három hétvégén a gyömrői tornán léptünk pályára hat mérkőzésen. De ne kérdezze az eredményeket, számunkra nem is az volt a lényeg, ám ha jól emlékszem, akkor harmadikak lettünk. Az őszi szezon után a tabella ötödik helyén állunk, s úgy gondolom, hogy a bajnokság végén ezt a helyezésünket megtartjuk. Konkrétan nem határoztuk meg a végső célt, az a lényeg, hogy minél több pontunk, győzelmünk legyen.

Ebben sokat segíthet a csapatnak a rutinos, ex NB I-es átlövő, Pádár Margó, aki a bajnoki góllistán 94 találattal a 2. helyen áll. A másik tapasztalt játékos, a beálló Gabnai Melinda ujját megműtötték, de már együtt készül a csapattal. Pánczél reméli, a Dunavarsány ellen, a támadások során már számíthat a játékára. A szakember azt is elmondta, hogy a felkészülés során három fiatal csatlakozott az utánpótlásból a felnőttekhez: a gólerős irányító Hamuth Lili (112 találattal az első a junior bajnokságban), a beálló Gránicz Patrícia, és az átlövő-szélső Szép Linett Mónika. Immár technikai vezetőjük is van, Sajtosné Pap Ágnes személyében.

Gabnai ujját megműtötték, de vélhetően már játszik  (Fotó: Tósoki Attila)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!