Sport

2015.05.25. 17:58

Céltrans Rallysprint Bajnokság 2. futam az Alexovics Kupáért

Második fordulójához érkezett a Magyar Nemzeti Rallysprint Bajnokság nyugati régiójának bajnoksága.

Czigler Hédi

Május utolsó napján ismét összemérhetik tudásukat a lóerők királyai a Mórhoz közel található Fehérvárcsurgó és Kincsesbánya közötti aszfalton. A mostani küzdelem a bajnoki pontok mellett az Alexovics Kupáért is zajlik.

A két település közötti lezárt útszakaszon oda-vissza kell teljesíteni az előírt közel hat kilométeres távolságot.

Az útszakaszon látványos kanyarkombinációk, visszafordítók és ugrató (Kincsesbányán) borzolja a versenyzők és a nézők kedélyeit. Az előrejelzés szerint kissé borongós, felhős idő várható, 24 fok körüli hőmérséklettel, ami a legideálisabb a versenyzőknek és a nézőknek.

Az adrenalin szintet emeli majd az is, hogy népes mezőny méri össze tudását a pályán. Az előnevezők között vannak Mitsubishik, Volkswagenek, BMW-k és természetesen nem maradhatnak el a közkedvelt Ladák sem.

A kategóriák szerinti értékelés mellett idén is külön díjazzuk a Ladákat, BMW-ket és a Suzukikat. Minden versenyző számára a legnagyobb kihívás az abszolút értékelés győztesének lenni.

Az egész napos program május 31-én vasárnap Fehérvárcsurgón 9 órától előre láthatólag este hétig várja a kicsiket és nagyokat, de leginkább a benzingőzzel fertőzött rallye rajongókat annak reményében, hogy a rallye továbbra is az autóversenyek méltó fényében tündököljön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!