Sport

2015.11.14. 20:04

Chery a lefújás pillanataiban döntött - Hatalmas csatában, egy ponttal győzött a TLI-Alba Sopronban

Sopron – Öt, zsinórban aratott siker után a hűség városába látogatott az TLI-Alba. A Fehérvár elképesztő izgalmak közepette, 80-79-re nyert.

Horog László

Tizenegy, vereséget hozó esztendő után idén januárban végre megtört az átok, a TLI-Alba Fehérvár 85-74-re nyerni tudott Sopronban, köszönhetően Tóth Péter remeklésének, aki nem kevesebb, mint hat triplát helyezett el a hazai gyűrűben. Ezúttal nem lehetett a társakkal, csütörtökön este operálták, februárban térhet vissza a parkettre. A társak jól kezdtek a nyugati határszélen, Markovic duplájával indult a telt ház előtt zajló derbi a Novomatic Arénában. A folytatásban a hazaiak kezdeményeztek, náluk volt az előny, de komoly különbségre nem tudtak szert tenni, hazai kosár után szinte azonnal jött a fehérvári válasz. Myles duplájával 12-14-nél vezettek újfent a vendégek, Chery jól mozgatta a társakat és gyakran be is talált. Markovic helyett a legújabb igazolás, Pearson lépett pályára, Spurlock passza nyomán azonnal ziccert dobhatott, amit nem is hibázott el, 17-21 állt az eredményjelzőn, Sabáli Balázs azonnal időt kért, Takács triplája bement, Lóránt duplája nem. Pontatlanul dobtak a látogatók, Dzunic mester azonnal magához is rendelte tanítványait.

Az első negyedre egypontos fehérvári előnnyel vonultak a felek, majd Csorvási érkezett Lóránt helyére, két, remek szereléssel nyitott, Spurlock elhelyezett egy hármast, aztán a csereként érkező Simon is, vezetett a TLI-Alba, igaz, nem sokáig, Bavcic és Tiggs is elemében volt. Simonra azonnal fújtak két faultot, az első véleményes volt, a második jogtalan, majd Lóránt neve mellett állt hirtelen három személyi hiba, a félidő előtt öt perccel, azonnal jött is a helyére Csorvási. Bavcic hármasával már a hazaiak vezettek, 31-27-re, sőt, Takács betalált kintről, Tiggs közelről, 36-27. Chery dobált eredménytelenül, Spurlock is mindent elvállalt, feleslegesen, végre Myles kosara a gyűrűben landolt, félidőben 42-36 állt az eredményjelzőn.

Myles és Csorvási duplájával indult a második játékrész, Chery pontjaival már a fehérváriaknál volt az előny, Spurlock révén pedig tovább lépdelt a TLI-Alba, 44-48. Spurlock újabb pontjaira Bavcic mindig felelt, utóbbi nagyon elkapta a fonalat. A záró játékrészt kétpontos, albás előnnyel (59-61) indították a fiúk, Takács köszönt be, azonban Markovic és Lóránt kosaraival araszolt előre a Fehérvár, Tóth Gergely ugyan triplát dobott, ám ezt tette Myles is. Bavcic jóvoltából ismét a vendéglátóknál domináltak, igaz, nem sokáig, Csorvási előbb pontokat, majd labdát szerzett, azonnal időt kért Sabáli Balázs. Aztán hét perccel a vége előtt nem edzői útmutatás állt a játék, a zsűri asztalánál lefagyott a számítógépes rendszer, kis időbe telt, mire életet leheltek az eszközökbe. A záró öt percre kétpontos vendégelőnnyel fordultak az együttesek (69-71), komolyabb is lehetett volna a különbség, de az Alba tengerentúli légiósai túl könnyelműen szórták el a labdákat. Folyamatosan rontottak a házigazdák is, két percig nem esett kosár.

Tiggs két büntetővel egalizált, Chery révén megint a Fehérvár vezetett, majd Lóránt begyűjtötte ötödik hibáját, sőt, reklamálásért technikai büntetést is kapott. Bavcic is kipontozódott, Myles betörés után nem hibázott, Takács sem távolról, 74-75. Supola egyik büntetőjét bedobta, majd egy perccel a vége előtt Tóth szabálytalan zárást mutatott be, Pearsonnal szemben. Dzunic időt kért, támadott az Alba, ám Chery eladta a labdát, egyenlítettek a hazaiak. Myles bedobta ziccerét (76-78), egy támadásnyi ideje maradt a Sopronnak, Sabáli azonnal időt kért. Nyolc másodperccel a vége előtt Laroche triplájával átvette a vezetést a házigazda, Dzunic magához rendelte fiait. A dudaszó előtti pillanatokban Chery betörés után látványos kosarat szerzett, a duda nem szólalt meg, az eredményjelzőn megjelent a végeredmény, 79-80. A fehérváriak érthetően örültek, azonban hosszas tanakodás után, a zsűri döntése nyomán, négy tizedmásodpercet még lejátszottak. Nagy csatában, hatalmas bravúrral nyert a Fehérvár.

Sopron KC-TLI-Alba Fehérvár 79-80 (20-21,22-15,17-25,20-19)

A TLI-Alba pontszerzői: Chery 20, Myles 18, Spurlock 17, Lóránt 11, Markovic 4, Csorvási 4, Simon 3, Pearson 2, Supola 1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!