Sport

2017.01.16. 19:57

Chile már kipipálva

Rouen - A németektől és a horvátoktól elszenvedett vereség után az első győzelemért lépett pályára a magyar válogatott Chile ellen.

Szupkai Gábor

A feladat kötelezőnek volt mondható, bár a dél-amerikaiak az első körben megverték a fehéroroszokat. A magyar keretben már ott volt a sérüléssel küzdő Nagy László helyére becserélt Gulyás Péter.

A német meccs után újra Fazekas Nándor kezdett a kapunkban. A méretbeli különbségek már az első pillanatokban kiütköztek, Dzsamali Iman például bő negyed óra alatt ötször is átlőtte a nem túl magas dél-amerikai falat. Az lehet, hogy alacsonyak, ugyanakkor ügyesek is voltak a chileiek, sokszor okoztak galibát a kapunk előtt, és négy gólnál többel nem tudtunk vezetni. Persze mi is rengeteget hibáztunk, René Oliva is eredményesen védett, a mi hatosunknál pedig a balátlövő Erwin Feuchtmann keserítette az életünket, az első félidő végén fogcsikorgatva, de 17-14-re vezettünk.

A folytatásra érkezett Mikler Roland, a mezőnyben pedig Gulyás és Ancsin Gábor lépett pályára. Kiélezett maradt a mérkőzés, a chileiek folyamatosan ott lihegtek a nyakunkban, a jobbátlövő Rodrigo Salinas pedig kezdte megszórni magát, de szerencsére Chile egyszer sem tudott támadni az egyenlítésért. Ha nehezen is, de hoztuk az első „kötelezőt", és 34-29-re megnyertük a mérkőzést.

Folytatás szerdán délután, Szaúd-Arábia ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!