Sport

2016.09.21. 19:50

Claudine Mendy: Nagyon örülök, hogy Fehérvárt választottam!

Székesfehérvár - A nyáron érkezett az Alba FKC-hoz a 26 éves átlövő, Claudine Mendy, aki minden mérkőzésen hozza magát. Gdyniában öt góllal jelentkezett.

Horog László

- Minden jel arra mutat, zökkenőmentes a beilleszkedése.

- Igen, jól alakulnak a dolgaim. A klubnál mindenki kedves, segítőkész, jól érzem itt magam. Én párizsi vagyok, ott élnek a szüleim, bár az utóbbi évek jelentős részét Metzben töltöttem, gyakorlatilag az az otthonom. A tízmilliós fővároshoz, de Metzhez képest is kicsinek számít Fehérvár, aminek persze sok előnye van, ha valaki egy kisgyerekkel érkezik. A kislányommal jöttem, aki novemberben lesz három esztendős. Én beszélek angolul és szerbül, nekem könnyű dolgom van, a kicsinek nehezebb, ő csak az anyanyelvén, franciául kommunikál. Angolul a kézilabda világában gyakorlatilag mindenki beszél, szerbül pedig kénytelen voltam megtanulni. Bár csak egy évet töltöttem Montenegróban, mindössze két játékostársammal tudtam angolul értekezni, valamint az edző beszélt egy kicsit. Ennek most hasznát is veszem, Gjorgjijevskával, Bandelierrel és Lavkóval az anyanyelvén érintkezem, de néha angolul beszélünk.

A francia Claudine Mendy-t (fehérben), ha lendületbe kerül, szinte képtelenség megállítani (Fotó: Molnár Artúr)

- Néhány szót a csapatról is. Könnyedén túljutottak az erősnek vélt Vistal Gdynián. Ennyire sima párbajra számított?

- Nem, jóval nehezebbre. Azonban kimondottan jól játszottunk mindkét találkozón. Az első meccs tizenegy gólos győzelme után sem engedtünk ki, ugyanolyan koncentráltak voltunk a visszavágón is, keményen védekeztünk. Várom a bajnokság hétvégi kezdetét, úgy gondolom, ott leszünk az élmezőnyben.

- Miért választotta a nyáron Magyarországot?

- Több lehetőségem volt, hívtak Németországba, valamint Magyarországról is volt két ajánlatom.

- Elárulja, honnan keresték?

- Nem, ez az én titkom marad. Azért választottam a Fehérvárt, mert jó híreket kaptam a klubról, azt mondták, családias, ugyanakkor komoly célokkal vág neki az új szezonnak. Lényeges volt, hogy nemzetközi kupában indulunk. Újdonság, hogy még nem dolgoztam női edzővel, most ez is bekövetkezett. Ráadásul kettővel, hiszen a pályaedző is hölgy, de úgy tűnik, működik a dolog.

- Kicsi gyerekkel nem lett volna célszerűbb otthon folytatni?

- Nem akartam Franciaországban kézilabdázni. A klubok jelentős része komoly anyagi gondokkal küzd, nincsenek jó tapasztalataim. Metzből igazoltam Podgoricába 2012-ben, új kihívásra vágytam, valamint jó szerződést kötöttem. A szezon közben aláírtam Skopjébe, a következő idényt már ott kezdtem volna, azonban terhes lettem, így a megállapodás nem lépett érvénybe. A szülés után Párizsban tértem vissza, aztán Metzben kézilabdáztam. Az edző nem bízott bennem, jobbára a második csapathoz küldött, utánpótlás játékosok közé. Nimesbe igazoltam tavaly nyáron, azonban a klub márciusban csődöt jelentett és megszűnt. Ezért döntöttem úgy, hogy ismét külföldön folytatom, még akkor is, ha pontosan tudtam, ez rengeteg lemondással jár majd. Magyarország mellett szólt, hogy az NB I a világ legerősebb bajnoksága. Ez teljesen egyértelmű. Itt játszanak a legjobb légiósok, olimpiai bajnokok sora pattogtat itt. A Győri ETO ellen sokat játszottam a Bajnokok Ligájában, tudom, hogy ők a legjobb csapat. Az edzőtől - aki korábban mellőzött - közben megváltak Metzben, de fel sem merült bennem, hogy megpróbáljak oda visszatérni. Nagyon örülök, hogy Fehérvárt választottam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!