Sport

2014.04.22. 18:55

A görög csapat legyőzte Fehérváron a magyar pólós hölgyeket

Ismét rangos válogatott vízilabda-mérkőzésnek adott otthon a Csitáry uszoda, kedden este a magyar női nemzeti csapat Világliga-találkozón fogadta Görögországot.

Bobory Balázs

Büszkék lehetnek a Fehérvár Póló SE szakosztályának vezetői, hiszen minden adott volt egy igazi vízilabda ünnephez kedden Székesfehérváron, ám sajnos a koronát a női vízilabda-válogatott nem tette fel az esemény végén, hiszen két góllal kikapott a görögöktől.

Igazi tétje nem volt az összecsapásnak, a mieinknek kilenc góllal kellett volna nyerni a továbbjutáshoz - ez Merész András szövetségi kapitány szerint is irreális célkitűzésnek tűnt. A szakember inkább kísérletezésre használta ezt a találkozót, persze azzal a szándékkal, hogy a végén mégis nyerjen a magyar együttes, ami lélektanilag is jól jött volna a nyári, hazai rendezésű Eb előtt, ahol újra összecsapunk a görögökkel.

A két válogatott már délelőtt a Csitáry uszodában tréningezett, a mieink nagy örömet szereztek az FPSE lánycsapatának, akik együtt edzhettek Bujka Barbaráékkal. A délutáni program utánpótlás-meccsekkel kezdődött, aztán jöttek a nagyok, a magyar és a görög válogatott.

Jó volt feltekinteni az uszoda falára, ahol már a csodaszép, modern eredményjelző működött, a Fehérvár Póló SE új büszkesége nagyszerűen vizsgázott első komoly eseményén.

A lelátókon is sokan voltak, hölgyek, urak vegyesen, annak minden bizonnyal a fehérvári pólószakosztály vezetői nagyon örültek, hogy sok gyermek tekintette meg a mérkőzést, és ízelítőt kapott a legmagasabb szintű női vízilabdából.

A görögök lőtték az első gólt, ám Szűcs Gabriella távoli bombájával és Kistelek Hanna megúszás után szerzett találatával fordítottak a mieink. Az már ekkor látszott, hogy pozíciós játékban valamivel jobbak a látogatók, viszont a magyar csapat sokkal gyorsabb, és gyakran fordul le, bár helyzeteit nem jó százalékban használja ki. A magyarok lövései már az első két negyedben többször a kapufán csattantak, így is sikerült végig vezetni.

A szünet után gyorsan fordítottak a görögök, akik előnyük tudatában okosan lassították a játékot. Lövéseik sokkal pontosabbak voltak, mint a magyaroké, akik ekkor már csak némi képzavarral élve futottak az eredmény után. Az utolsó negyedre már egyáltalán nem volt hatékony a mieink támadójátéka, a hellének pedig nem engedték ki a kezükből az összecsapást és megérdemelten nyertek.

- Az első félidőben még nem volt probléma, a másodikban viszont sokkal okosabbak, tudatosabbak voltak a vendégek - értékelt Merész András. Ekkor sajnos a vér csak a szíven keresztül jutott el az izmokba, az agy gyakran kimaradt. Voltak jó megoldásaink, csak a befejezések nem sikerültek. Azzal nehéz mit kezdeni, amikor az utolsó időkérésnél elmondom, hogy az első szabaddobást lőjük rögtön kapura, és ez mégsem történik meg, ilyen szinten is előfordulhat még, hogy húsz másodperc alatt elveszik az emlékezőtehetség. Jobb, hogy most derült fény a hiányosságainkra, arra törekszünk, hogy az Európa-bajnokságon már sokkal kevesebbet hibázzunk.

A magyar csapat kikapott, ami persze nem kellemes, viszont mi, székesfehérváriak ismét annak örülhettünk, hogy sokan voltak egy vízilabda-mérkőzésen. Az FPSE feltett szándéka, hogy egyre több lánycsapatot indítson, talán akadt néhány kishölgy, aki ennek a mérkőzésnek a hatására jelentkezik az uszodában. Fehérvár lassan visszatér a vízilabda magyarországi térképére, az áldozatos munka gyümölcse be fog érni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!