Sport

2017.05.25. 16:56

A fehérvári öttusázók inkább tapasztalatot gyűjtöttek a drzonkówi Világkupa-futamon

Négy magyar hölgy, köztük három székesfehérvári sportoló kezdte a selejtezővel az idei öttusa Világkupa-sorozat negyedik állomását Lengyelországban.

Ferencz Balázs

Az öttusa világkupa-sorozat idei utolsó előtti állomásán fiatal válogatottat küldött harcba Kállai Ákos női szövetségi kapitány. A vk döntőjében már biztosan induló Kovács Sarolta nem utazott el Drzonkowba, Alekszejev Tamara betegség miatt hagyta ki a versenyt, a harmadik rutinos magyar öttusázó, Földházi Zsófia pedig idén még egyetlen viadalon sem állt rajthoz. Most sem.

A női selejtező A csoportjában Réti Kamilla és a Volán Fehérvár sportolója, Varga Eszter volt érdekelt. Réti kezdett jobban, Varga Eszter visszafogottabban vívott, de jól úszott, így a fehérvári lány a 23. helyről kezdte a kombit, míg Réti a 11.-ről, aki végül a 15. pozícióban ért célba, s ott lesz a szombati döntőben. Varga Eszter csoportjában a 25. lett, kiesett.

A másik csoportban az Alba Öttusa SE versenyzői viaskodtak. Palkovics Karolina a vívást és az úszást is a középmezőnyben zárta, így nem várt rá könnyű kombinált szám, mint ahogy Ormándi Rebekára sem, aki rapszodikus vívása után közepesen úszott. Palkovics Karolina végül a 20. helyen ért célba,

Ormándi Rebeka a 30. lett, így egyikőjük sem jutott a női fináléba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!