Sport

2016.12.10. 20:45

"Csak lőjük a gólokat "

Az EBEL 28. fordulójában emlékezetes mérkőzést varázsolt a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba.

Ferencz Balázs

A fehérváriak úgy verték hosszabbítás után 6-5-re a ligamásodik Black Wings Linz alakulatát, hogy 1-5-ös hátrányból álltak fel.

- Azt kell mondanom, nagyon büszke vagyok a srácokra, nem kezdtük annyira jól a meccset és sok rossz gólt kaptunk. De a Linz az egyik legjobb csapat a ligában. Tudtuk, hogy a Linz hasonló helyzetben volt Bolzanóban és ott veszítettek, ezért azt mondtam a fiúknak, hogy csak lőjük egymás után a gólokat, ezzel pedig elbizonytalaníthatjuk őket. Ennek meg is lett az eredménye. 5-1-re ment a Linz, a szurkolóink pedig végig biztattak minket, mögöttünk álltak és ez nagyon pozitívan hatott a srácokra. Hihetetlenek a szurkolóink, nagyon szeretünk itt játszani - értékelt a péntek esti meccs után Benoit La-porte, a csapat vezetőedzője.

Hasonló ünnepi pillanatokra vágynak a szurkolók Innsbruckban is Fotó: Molnár Artúr

A sorozatos gólok vasárnap 17 óra 30 perctől is elkelnének Innsbruckban. A kék-fehérekre nem vár könnyű mérkőzés, a tiroli cápák a 4. helyen állnak az EBEL tabelláján, s ugyan kikaptak leg-utóbb Klagenfurtban, előtte azonban hazai jégen 7-0-ra páholták el a Salzburgot...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!