Sport

2017.06.27. 19:50

Kismarty-Lechner Gábor igazi virtuóz a kormány mögött

Kismarty-Lechner Gábor zsúfolt hétvégét tudhat maga mögött. Két különböző versenyen, két teljesen más autóval is rajthoz állt.

Szupkai Gábor

A Zengő Motorsport fehérvári pilótája először a Hankook Swift Racer Cup versenyhétvégéjén állt rajthoz, ahol az első futamot a dobogó harmadik helyén zárta, majd a másodikon megszerezte idei győzelmét is. A harmadik futamon sajnos jóval kevesebb szerencsével járt, de végül hibás futóművel is ötödik helyen ért célba.

Kismarty-Lechner Gábor azonban nem az a pilóta, aki nyugton ül. Ezen a hétvégén a Leon Supercopa versenyen is autóba ült, és nem is akármilyen eredménnyel zárt.

- A csapattársammal, Tóth Csabával álltunk rajthoz a Közép-európai Endurance zónabajnokságban, ahol a második helyre kvalifikáltuk magunkat, ami kiemelkedően jó eredmény. Tudtuk, hogy van nálunk gyorsabb autó is, így a versenyen nem is tudtuk megtartani ezt a pozíciót, visszaszorultunk a harmadik helyre, de ez így is nagy eredmény. Egy M6-os BMW-vel és egy Porsche motoros épített autóval versenyeztünk, keményen helytálltunk és értékes pontokat szereztünk a zónabajnokságban. A kategóriánkat, a 3500 köbcentiméter alatti kategóriát meg is nyertük. Változékony volt az idő és nehéz a pálya. Ráadásul két teljesen különböző autóval kellett versenyeznem a hétvégén, ami szintén nem könnyítette meg a dolgomat. A Seat egy profi versenyautó, ahol bal lábbal kell fékezni, DSG-váltós,
a Swift pedig jóval gyengébb manuális váltós autó, így nagyon koncentrálnom kellett - mondta a pilóta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!