Sport

2017.01.30. 20:25

Csak nehezen kerekedett felül a Titánokon a kupagyőztes MAC

Székesfehérvár -A Mol Liga 38. fordulójában a Fehérvári Titánok a Magyar Kupa elsőséget szerzett MAC Budapestet fogadták.

Káldor András

- A Magyar Kupa megnyerése után minden bizonnyal pozitív töltettel, de talán némileg elbizakodva érkeznek erre a mérkőzésre - vélekedett Kóger István, a Titánok vezetőedzője a mérkőzés előtt.

- Számukra is van minimális tétje a találkozónak, hiszen amennyiben megnyerik a hátralevő mérkőzéseiket, akár az első helyre is odaérhetnek az alapszakaszban, és ez azt jelenti, hogy elsőként választhatnak ellenfelet a rájátszásban. Nekünk is van, mivel, ha a HK Beograd minden meccsét megnyeri, beérhet bennünket, ha mi nem szerzünk pontokat, és sajnos az egymás ellen lejátszott összecsapások alapján ők jobbak nálunk. Nem vagyunk rossz formában, a befejezéseknél kell csiszolni a játékunkon, fegyelmezett, agilis játékkal meg lehet a lehetőségünk - tette hozzá a fehérvári szakember.

A Titánok teljes alapcsapatukkal léptek jégre, csupán annyi volt a változás, hogy Szabó Dániel jelentkezett játékra, mert ő mostanság kevesebb lehetőséget kapott.

A két tizenhetes harca a korongért. A fehérvári Sofron Ádám (kék) és a MAC bekkje, Könczei Áron Fotó: Koppán Viktor

Egyáltalán nem kezdett megilletődötten a Titánok gárdája, Kocsis Ferenc és társai sok időt töltöttek a vendégek harmadában, és jól verték vissza a MAC próbálkozásait. Így nem csoda, hogy a mérkőzés első találatát a fehérváriak érték el a 10. percben. Rendkívül formás akciót indítottak, majd Preston Shupe centerezését a középen érkező Devon Krogh lőtte a kapu közepébe a tehetetlen Bálizs Bence mellett. 1-0. Feltűnően gyorsan lett vége az első harmadnak, alig volt játékmegszakítás, és 26 perc alatt letudták a felek a játékrészt, amelyben a kapura lövési arány (11-7) is a hazaiak fölényét jelezte.

A középső harmad 2. percében a Fehérvár bekkjei egymást akadályozták, így Nagy Krisztián kapva kapott az alkalmon, balról beadott korongját pedig Nagy Gergő senkitől sem zavartatva továbbította Alex Scola ketrecébe. 1-1. A gól meghozta a maroknyi MAC-os tábor hangját, de a fehér mezeseket is láthatóan feltüzelte góljuk, aktívabbak lettek a folytatásban, és sokkal több munkát adtak Scolának, mint az előző húsz percben. Ennek ellenére a Fehérvár szerezte meg a második gólját a 31. percben, egy kapu előtti kavarodás után Mazzag Dániel passzát kotorta be Hamvai Szilárd egészen közelről. 2-1. Nem kellett sokat várni a válaszra, a 35. percben Terbócs István viharzott el a jobbszélen, a bekkek kissé lemaradtak róla, a csatár hajszálpontos centerezése az amúgy fehérvári nevelésű Vokla Rolandhoz került, és a bekk lendületből a keresztvas alá lőtte a pakkot. 2-2.

A záró harmad a várakozásoknak megfelelően fővárosi rohamokkal indult, több alkalommal is parázs jelenetek alakultak ki Scola kapujánál. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy a MAC vezetéshez jusson, a 48. percben Mestyán István hagyott ki ajtó-ablak helyzetet, igaz a túloldalon, egy kontrából Mazzag hasonló szituációt puskázott el. Az 50. percben már összejött a gól is a vendégeknek, Sean Escabedo vette be a kaput. 2-3. Majd két perc múlva még Nagy G. duplázni tudott, kialakítva a végeredményt. 2-4.

Fehérvári Titánok-MAC Budapest 2-4 (1-0, 1-2, 0-2)

Székesfehérvár, 310 néző, V: Babic, Kincses, Váczi, Soós

Fehérvár: SCOLA; KROGH 1, Szabó D. - Láday, Imre - Szaller, Reiter A. - Korbuly, Takács B.; Pillók, Shupe (1), Just - HAMVAI 1, Mazzag (1), Kocsis F. - Szász, Sofron Á., Balogh B. - Szabó B., Erdei (1), Tóth R. Vezetőedző: Kóger István

MAC: Bálizs; Pozsgai, Olson - ESCOBEDO 1, Kovács B. Z. - VOKLA 1, Ruikka - Mestyán, Silló; Somogyi, Booras (1), Jubinville (1) - NAGY G. 2, Nagy K. (2), Terbócs - Nikiforov, Könczei, KOVÁCS Cs. - Keresztury, Roczanov, Bödök. Vezetőedző: Majoross Gergely

Kiállítás: 6, illetve 4 perc

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!