Sport

2015.09.17. 17:18

Csak úgy, mint eddig - Hetényi Zoli nem véd, de győzelmet vár az Olimpija ellen

Székesfehérvár - Két mérkőzés, két győzelem. Remekül kezdte az EBEL 2015/16-os idényét a Fehérvár AV19, s az Ördögök az Olimpija Ljubljana ellen is esélyesként korcsolyáznak jégre, ma 19.15 órakor.

Ferencz Balázs

Mindössze három együttes nem vesztett pontot az Erste Bank Eishockey Liga 2015/16-os szezonjában. A két fordulón átesett 12 együttes közül a cseh Orli Znojmo, és az osztrák Dornbirn mellett a Fehérvár AV19 nem talált legyőzőre. A Volán káprázatos, 3-1-es sikerrel rajtolt Klagenfurtban, majd itthon 1-0-ra verte az Innsbruck alakulatát. A fehérvári diadalból oroszlánrészt vállalt Hetényi Zoltán. A 27 esztendős kapus úgy tért vissza a vírusos agyvelőgyulladása miatt kihagyott másfél év elteltével, hogy lehúzta a rolót a Cápák előtt.

- Nagyon örültem, hogy másfél év után végre újra játszhattam az EBEL-ben, az pedig hab a tortán, hogy ilyen jól sikerült. Nem is lehetett volna ennél szebb a visszatérés - gondolt vissza a vasárnapi összecsapásra Hetényi. - Bíztam magamban, hiszen nagyon kemény felkészülésen vagyok túl. A világbajnokság után egyből alapozni kezdtem, és mindent beleadtam. Megnyugvást ad a tudat, hogy mindent megtettem azért, hogy jól szerepeljek. Csupán amiatt volt drukk bennem, mert nagy volt a nyomás rajtunk. Mivel az első mérkőzésen Klagenfurtban nyert a csapat, muszáj volt itthon is győzni, hogy legyen értéke az idegenbeli sikernek.

Chris Francis-t (elől fehérben), és társait csak üldözték a szlovénok az Ifj. Ocskay Gábor Emléktornán, a fehérváriak az EBEL-ben is legyűrnék az Olimpija Ljubljana együttesét Fotó: Molnár Artúr

Az Innsbruck ellen pedig általában jól megy a védés Hetényi Zolinak, legutóbb is shutout-tal zárt ellenük.

- Nem is tudtam róla, utólag derült ki a statisztikákból, hogy volt már kapott gól nélküli meccsem az Innsbruck ellen. A jó szokást meg kell tartani az egész szezonban.

Ma 19.15 órakor azonban Rajna Miklóson a sor. A két hálóőr egyelőre váltott ritmusban véd az EBEL-meccseken, így az eddig egy pontot szerzett Olimpija Ljubljana ellen Rajna áll a gólvonal előtt.

- Természetesen van közöttünk versenyhelyzet, de elsősorban magunknak kell megfelelni. Ki kell adnunk magunkból mindent, hogy ne maradjon bennünk tüske. Ha ez megvan, akkor jöhet az a tétel, hogy jobbnak kell lenni a másiknál. Csak így lehet esélyed arra, hogy a következő meccsen is te védjél. A csapat pedig ebből csak profitál. Az Emléktornán már megvertük a Ljubljanát, így most is győzünk. Jó támadóink vannak, sok gólt lőnek majd a szezonban, s ez fontos dolog. A védekezésünk is jól néz ki, tehát kompakt csapatként tudunk működni.

A legutóbb a Villachtól büntetőkkel kikapó szlovének ellen a vállműtét után lábadozó Andrew Sarauer, valamint Bartalis István nem játszhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!