Sport

2017.06.23. 13:33

Csapat Európa-bajnokságon versenyeznek az atléták

SZÉKESFEHÉRVÁR A feljutásért szállnak versenybe a magyar atléták a hétvégi, Tel-Avivban zajló csapat Európa-bajnokságon.

Ferencz Balázs

A csapat Európa-bajnokság egy speciális verseny az atlétikában, minden helyezési pont számít a végelszámolásnál. Az izraeli megmérettetés első két válogatottja jut fel az első osztályba, ahova Magyarország atlétái is régen vágyakoznak. Erős ellenfelekkel kell megküzdeniük a magyaroknak, hiszen a horvátok és a szerbek is előre szeretnének lépni, míg a tavaly kiesett lettek és litvánok is visszavágynak az élvonalba. A magyar válogatottat két fehérvári versenyző is erősíti. A magyar bajnok Siskó Zsófia rúdugrásban, a szintén aranyérmes sprinter, Szabó Dániel 100 méteres síkfutásban és a 4x100-as váltóban lesz érdekelt.

- Mindenkinek a legjobbját kell hoznia, hogy legyen esély a feljutásra - fogalmazott Tölgyesi Előd, az ARAK szakosztály-igazgatója. - A mostani egyéni csúcsokat tekintve Zsófi és Dani is a negyedik a mezőnyükben. Ugyanakkor jó formában vannak, lépésről-lépésre haladnak előre. Ha egyéni csúcsokat teljesítenek, fontos pluszpontokat szerezhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!