Sport

2016.04.27. 15:55

Csehországi erőpróba

Hétvégén Csehországban barátságos mérkőzéseken szerepelt a magyar női felnőtt, U18-as és U16-os rögbiválogatott.

Szupkai Gábor

A hazaiak ellen mindhárom válogatott több mérkőzést is játszott. A felnőtteknél, ahol három fehérvári játékos is szerepel, Sólyom Beatrix, Huszti Katalin és Gyolcsos Mária személyében, három alkalommal is megmérkőztek a csehek legjobbjaival. Az első összecsapást 25-15-re nyerték a mieink (pontszerzők: Vitéz Georgina 10, Huszti Katalin 5, Gránicz Zsuzsanna 5, Győr Szilvia 5 pont), a másodikon 30-0-ra diadalmaskodtak a magyar hölgyek (pontszerzők: Gyolcsos Mária 15, Győr Szilvia 5, Gránicz Zsuzsanna 5, Vitéz Georgina 5 pont), míg a harmadik meccsen 10-20 (pontszerzők: Gyolcsos Mária 5, Vitéz Georgina 5 pont) lett a végeredmény.

Huszti Katalin (labdával) is pontokkal segítette a válogatottat Fotó: Hídvégi János Gábor

Az U18-asok között is találunk fehérvári játékosokat - Antal Petra, Kiss Viktória, Szabados Katalin -, akik mindkét találkozót győztesen vívták meg a csehek ellen, 35-5 és 30-0 végeredménnyel.

A most szerveződő U16-os válogatott szintén fel tud mutatni soraiban három fehérvári lányt. Név szerint Nagy Tamara, Geringer Vivien és Oláh Dorottya öregbítik a Fehérvár Rugby Club hírnevét. Ennek a korosztálynak elsősorban erőnlétben még fejlődnie kell, de a különbség már most sem annyira jelentős a csehekkel szemben, amit a két szoros vereség (15-25 és 5-25) is hűen tükröz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!