Sport

2016.01.07. 14:10

Csór és Perkáta: egyéni arany és ezüst

Sárbogárd – A megyei kettesfogathajtó-bajnokság idei szezonja a tervek szerint a mezőszilasi fordulóval veszi kezdetét áprilisban, majd a sárbogárdi Hintók versenye következik.

V. Varga József

A Seregélyesen megrendezett évzáró lovas randevún Paudits Béla, a Fejér Megyei Lovassport szövetség elnöke köszöntötte a versenyzőket és a sportvezetőket, a 2015-ös év történéseiről és az idei tervekről Gosztola Gábor, a fogathajtó szakág elnöke számolt be. A sárbogárdi kötődésű szakági elnöktől megtudtuk: 2016-ban egyebek között növelni szeretnék a megyei fogatos létszámot, fejleszteni a fordulókat, s továbbvinni a dunántúli megyék döntőjét.

Horváth Árpádnak Paudits Béla (j) és Gosztola Gábor gratulál Fotó: V. Varga József

A fogathajtó szakág a megyei versenyek körül bábáskodik, de az évzárón betekintést nyerhettünk a magasabb osztályokban szereplő Fejér megyei hajtók nemzetközi és országos eredményeibe is.

Palkovics Dávid (Csór): póni világbajnokság, P4 egyéni 12. hely, akadály 4. Magyar bajnokság, CAN-A P2 bajnoki cím. Szajkó Liliána (Iszkaszentgyörgy): póni vb, P1 egyéni 28. Penzer László (Seregélyes): CAN-A ob-kvalifikáció 15. hely. Pleizer Krisztián (Székesfehérvár): CAN-A ob-kvalifikáció 19. Horváth Árpád (Perkáta): CAN-B ob egyéni 2. hely, csapat bajnoki cím. Ifj. Ihász Béla (Seregélyes): CAN-B ob egyéni 11., csapat 4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!