Sport

2016.10.19. 18:55

Csúcs volt ez az esztendő! - Negyven bajnoki címet szereztek 2016-ban az ARAK atlétái

Székesfehérvár - Az ARAK atlétái évről évre csúcsokat döntögetnek. A 2016-os esztendő sem volt kivétel ez alól, idén is jó esztendőt zártak.

Silye Sándor

Tölgyesi Előd szakosztályvezető könnyű és nehéz helyzetben is van. Könnyű neki, hiszen szinte csak jó dolgokról beszélhet, de nem könnyű annyiban, hogy évértékelője során legalább annyira koncentráltan kell tennie a dolgát, mint versenyzőiknek a nagy viadalokon.

- Időjárás ide, vagy oda, nem panaszkodhatunk a mögöttünk hagyott esztendőre, ismerve akár a nemzetközi, vagy a hazai versenyek eredményeit. A még új dobó és a rúdugró szakosztályunktól is vártunk már eredményeket. Nem a nemzetközi, vagy a honi felnőtt mezőnyben, de a serdülők közt már országos bajnoki címeket, érmeket nyertek, sőt, többen a jövőre Győrben megrendezésre kerülő EYOF-keretnek a tagjai, tehát rájuk irányul a figyelem nem csupán a megyeszékhelyen, hanem a szövetség részéről is.

- Voltak kellemes, vagy kellemetlen meglepetéseik?

- Nagy létszámmal rendelkezünk, és emiatt óhatatlan, hogy volt részünk ilyenben és olyanban egyaránt. Kiemelem a 6 serdülő válogatottunkat, Endrész Klaudiát, Takács Boglárkát, Kovács Mátyást, Bodó Barnabást, Gombolai Balázst és Tímár Gergőt. Az ifjúsági Európa-bajnokságon 4 versenyzőnk járt, Pisch Milán, Darabos Alíz, Budai Boglárka, Mátó Sára, de válogatott volt idén Punk Adrienn, valamint Kerék Kata. Szabó Dániel a junior világbajnokságon versenyezhetett, de hozzá köthető az is, hogy bár szerette volna megvédeni felnőtt magyar bajnoki címét, és ugyan dobogóra állt, de ez nem sikerült neki. Ebben az évben 40 magyar bajnoki címet szerzett a szakosztályunk, ez pedig csúcs! Mátó Sára kivételes tehetségű lány, 16 évesen a felnőttek között is érmet szerzett, korosztályából kimagaslott. Hosszú távon nem csak magyar bajnoki címekben gondolkozhatunk vele kapcsolatban.

Mátó Sára (középen) korosztályában kimagaslott, 16 évesen már felnőtt bajnoki érme is van Fotó: Molnár Artúr

- Az edzők csapata is jó, ragyogtak ők is idén?

- Mindenképpen, hiszen a gyerekek felkészítése mellett kiemelt feladatunk az országos bajnokságok, versenyek rendezése, velük mind a 30, ránk váró versnynapot sikerrel oldottuk meg.

- A sulisport, amatőr sport terén is jó évük volt?

- Az ARAK Aktív már a hetedik szezonját zárta, szép sikerfejezet ez az utánpótlásunk életében, szeretnénk ezt megújítani. A szabadidősport terén a TESZ futóverseny, az Adventi futóverseny volt jelentős, és sok más rendezvényen, a hétközi felkészülésükben segítettük azokat, akik hobbiból futnak. Létesítményünk nyitott, amatőr és
diáksport versenyeknek, a
diákolimpia országos döntőknek is helyt adtunk. Az amatőr és szabadidős futók a hét minden napján használhatják a külső futókört. A Gyulai Memorial nemzetközi viadalokon a stadionunk megfelelt nem csupán szabadtéren, de a fedett pályán is.

- Sikeres éven vannak túl, de tudnak még magasabbra ugrani 2017-ben?

- Nem lesz egyszerű erről a szintről még magasabbra jutni. A következő év új kihívások elé állítja a szakosztályunkat. Sok nemzetközi esemény vár a világ atlétáira, és ezeken sikeresen akarunk helytállni. EYOF, ifjúsági és junior világbajnokság, utánpótlás Európa-bajnokság - meg akarjuk mérettetni magunkat. Lehet, és kell még fejlődni, mennyiségi gondjaink nincsenek, ezt a mennyiséget kell minőséggé emelni. Szeretnénk, ha sokra hivatott atlétáinkkal számolnának itthon és a világban is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!