Sport

2013.01.03. 19:15

Dávid Kornél lett az Alba Regia SC elnöke

Székesfehérvár - Ma tartotta küldött-közgyűlését az Alba Regia SC, ahol a leköszönő elnök Nagy Gábor helyett a megjelentek Dávid Kornélt, a volt válogatott kosárlabdázót választották meg.

Matók János

Rendkívüli küldött-közgyűlést tartott az Alba Regia  SC csütörtökön este, ahol a megjelentek ellenszavazat nélkül, 36 igennel Dávid Kornélt választották meg a leköszönő Nagy Gábor helyett a klub elnökének, és szintén 36 igennel az elnökség tagjává választották  Molnár Tamást.

Miután a posztjáról leköszönő Nagy Gábor köszöntötte a megjelenteket, átadta a szót Cser-Palkovics Ferenc levezető elnöknek, aki a jelenlévők egyetértése után bejelentette, hogy a közgyűlés jegyzőkönyvvezetője György Anita, amíg a két hitelesítője Matus Gábor és Harsányi  Lászlóné.

A magyar kosárlabda halhatatlanja, Dávid Kornél (balra) az Alba Regia SC új, és Nagy Gábor exelnök (Fotó: Lovász Lilla)

Ezt követően került sor az első napirendi pontra, az alapszabály módosítására, amely szerint a jelenlévők meg is szavazták  az örökös tiszteletbeli elnök megnevezést, amely a tagok egyhangú igenjével Nagy Gábort azonnal megillette. Ezután a távozó klubvezető a többi között elmondta, hogy huszonkét év után távozik a klub éléről, s a pletykákkal ellentétben önként,  nem valamilyen nyomás hatására. Számos siker és kudarc érte a klubot ebben az időszakban. Siker, mert a város több klubjával, például a Videotonnal  ellentétben  sikerült talpon maradniuk. Kudarc, mert sajnos megszűnt a női kosárlabda és a teke. Ám a karate- és a vitorlás szakosztály mellé felsorakozott  a város büszkesége, a férfi kosárlabda, s egyre eredményesebb az utánpótlás-nevelés.

Mondandója után Cser-Palkovics Ferenc a klub nevében megköszönte Nagy Gábor munkáját, majd Minárovics János, a jelölőbizottság elnöke közölte, hogy az elnöki posztra Dávid Kornél, amíg az elnökségi tagságra Molnár Tamás az egyedüli jelölt. Ahogy várható volt, ők lettek a befutók.

- Nagyon köszönöm a bizalmat, amely nem kis felelősség és teher, hiszen az elődöm magasra tette a lécet az eredményekkel, azzal, ahogy összefogta a klubot. Továbbra is számítunk a segítségére, remélem, nem csak a pecázásból áll majd az élete - kezdte szűzbeszédét az új elnök, Dávid Kornél.
-  A klubnak a városban, de az országban is presztízse van a zászlóshajónak számító kosárlabda miatt, de nekünk a többi szakosztállyal is törődnünk  kell, s ezt is tesszük a nehéz körülmények között. Köszönet a városnak az eddigi támogatásért, ugyanakkor mindenkit arra kérek, ahogy eddig is, úgy ezután is segítse a klubunkat. Nagy Gábor segítségével a lehető legjobban szeretnék  beletanulni a klub vezetésébe, amely azért nem megy egyik pillanatról a másikra. Ami a céljaimat illeti, lehet, hogy lesznek változások, de nem azonnal. Sokakra számítok a munkában, és nagyon fontosnak tartom az utánpótlás kérdését, de nem csak a kosárlabdában, a többiben is. Persze, a szívemhez közel álló kosárlabda az, amelyhez többet értek, de a többi szakosztályt is jó vezetőként szeretném támogatni. Mint elnök, sokkal többet leszek majd itt,  de azt is el kell mondanom, hogy én nem az a vezető szeretnék lenni, aki reggeltől estig a klub-irodában éli a napjait. Szeretnék mindent megtenni annak érdekében, hogy a gazdasági források előteremtésével biztosítsuk a működést.

 

Az új elnök, Kornél  sportpályafutása

Az 1971.  október 22-én Nagykanizsán született Dávid Kornél 129-szer szerepelt a magyar kosárlabda válogatottban. Pályafutását a Honvédban kezdte, majd  az Albacomp  játékosa volt. Szerepelt  a Rockfort Lightning, a Chicago Bulls, a Cleveland Cavaliers, a Toronto Raptors, a Detroit Pistons, a Strasbourg  IG, a BC Zalgiris, a TAU Cerámica, és a CB Gran Canaria csapataiban. A Cleveland Cavaliers alkalmazása után,  2010 óta a Phoenix Suns európai játékosmegfigyelője. Ötszörös magyar bajnok, 3x MK-győztes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!