Sport

2016.05.28. 18:21

Demeter Bence a legjobb magyar

Nem ért dobogóra magyar öttusázó a moszkvai világbajnokság férfi versenyében.

Ferencz Balázs

A pénteken aranyérmet nyert Kovács Sarolta és az élen végzett női csapat magasra tette a lécet a moszkvai öttusa világbajnokságon, így nem volt könnyű dolguk a férfi versenyzőknek szombaton, ha megakarták ismételni az aranygyáros hölgyek produkcióját.

Miután Marosi Ádám nem jutott a döntőbe, így a csapatversenyben eleve nem lehettek vérmes és érmes reményeik a fiúknak, de egyéniben akár alkothattak is volna maradandót.

A Volán Fehérvár öttusázója, Demeter Bence nem kezdett túl jól, a vívópáston negatív mérleggel zárt, és az úszómedencében sem az elsők között hasította a vizet, így két szám után a 20. helyen állt. A lovaglásban hozta amit tud a fehérvári sportoló, nem volt verőhibája, csupán minimális időtúllépés miatt vontak le tőle mindössze egyetlen pontot. A lövészettel vegyített futásban, a kombinált számban remekelt Demeter Bence. A számot a hatodik legjobb idővel teljesítette, s így összesítésben a 12. helyen futott a célba.

A kvótával még nem rendelkező Demeter ezzel a teljesítménnyel a legjobb magyarként zárta a férfiak egyéni viadalát.

Tibolya Péter a 19., Kasza Róbert a 21. pozícióban zárta a világbajnokságot, vagyis Demeter – mint ahogy az idei versenyek mindegyikén – a vb-n is megelőzte az olimpiai szereplésért folytatott háziversenyben legnagyobb riválisnak számító Kaszát. Az oroszországi vb aranyérme a francia Valentin Belaud nyakába került, az orosz Alexander Lesun lett a 2., a dobogó harmadik fokára a koreai Jinhwa Jung állhatott fel. A férfiak csapatversenyét az egyiptomiak nyerték megelőzve az oroszokat és a franciákat. A Demeter, Kasza, Marosi alkotta magyar csapat végül az 5. helyen zárt. A vb vasárnap a mixváltók versenyével zárul, ahol Alekszejev Tamara és Málits István képviselik hazánkat.

Címkék#öttusa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!