Sport

2015.03.23. 17:46

Demeter Geri fantasztikus hajrája

Székesfehérvár - A fővárosban rendezett öttusa Budapest bajnokságon, egyben Hegedüs István-emlékversenyen szépen szerepeltek öttusázóink. A verseny válogató volt a junior vb-re, az ifi A vb-re és az ifi A Európa-bajnokságra.

Matók János

A verseny népszerűségéről mindent elmond, hogy mind a férfiaknál, mind pedig a hölgyeknél magas nevezési számokkal sikerült lebonyolítani a bajnokságot. A kiváló brit öttusázó, Nicholas Woodbridge is rajthoz állt, de az olasz és a cseh küldöttség is jó versenyzőkkel képviseltette magát a Budapest bajnokságon. A felnőtt hölgyeknél végre versenykörülmények között is visszatért Földházi Zsófia, aki sérülése után először teljesített egy teljes versenyt. Bravúrosan hajrázott Demeter Gergely, aki az utolsó számot 30 másodperces hátrányból nyerte meg.

Demeter Gergely felépült, s azonnal győzelemmel tért vissza
Fotó: sportfm.hu

Eredmények, ifi A fiú egyéni: 1. Burcsik Barnabás, 4. Bernáth Bálint, 6. Salga Gergő (mind Volán Fehérvár). Csapatban: 1. Csepel SC, 2. Volán Fehérvár A (Burcsik, Bernáth, Salga). Felnőtt női egyéni: 1. Földházi Zsófia (KSI), 3. Palkovics Karolina (Alba Öttusa SE), 8. Slett Kinga (Volán Fehérvár), 9. Ormándi Rebeka (Alba Öttusa SE). Felnőtt férfi egyéni: 1. Demeter Gergely (Volán Fehérvár, 1490), 2. Cristiano Montico (olasz, 1486), 3. Thomas Toolis (brit, 1478), 4. Klis Krisztián (Alba Öttusa SE, 1469), 9. Fröhlich Tamás (Volán Fehérvár), 10. Strobl Krisztián (Alba Öttusa SE).

- Kiváló időpontban, remek versenyt hozott a Budapest bajnokság. Büszkék lehetünk arra, hogy ilyen sokan elindultak, ráadásul a teljesítmények is meggyőzőek voltak. Jó versenyeket láttunk. Fontosnak tartom, hogy Földházi Zsófi is itt volt a mezőnyben. Az pedig rendkívül biztató és örömteli, hogy ilyen jól sikerült számára a visszatérés. Demeter Gergő teljesítményét is ki kell emelnem, hiszen a kombinált szám előtt harminc másodperces hátrányban volt, de a nagyon taktikusan felépített záró számmal le tudta dolgozni a hátrányt, és szép győzelmet aratott. A fiatalok is biztató formában vannak - mondta elégedetten a bajnokság után a Magyar Öttusa Szövetség honlapján Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!