Sport

2016.10.27. 06:07

Díjlovaglás: a lovassportok királynője Székesfehérváron

Székesfehérvár – A hétvégén a lovassportok királynője is bemutatkozik Fehérváron. A sportág szerelmesei a kétszeres magyar díjlovagló bajnokkal, a fehérvári kötődésű Szalai Nikolettel is találkozhatnak.

V. Varga József

A díjlovagló U25-ös bajnokságot és a Talentum országos bajnokságot október 29-én és 30-án a Kunos Lovardában rendezi meg a Magyar Lovas Szövetség díjlovagló szakága – mondta el lapunknak Paizs Gábor versenyigazgató. A két nap során egyéniben és csapatban is bajnokokat avatnak. A bajnokságokkal egy időben nemzeti díjlovagló (CDN-B) versenyt is lebonyolítanak.
Amint megtudtuk: a kétszeres magyar díjlovagló bajnokkal (2014 és 2016), a fehérvári kötődésű Szalai Nikolettel is találkozhatnak a lovassportok, a sportág szerelmesei.

Szalai Nikolett kétszeres díjlovagló magyar bajnok Fotó: A sportegyesület

 


Nikolett fehérvári születésű, 9 évesen kezdett lovagolni, a díjlovaglással 2005-ben ismerkedett meg Pachl Péter segítségével. Németországban él, Ács Róbert tanítványa, vele dolgozik együtt, a Dressurzentrum Máriakálnok versenyzője. A nagy áttörés Willy the Hit-tel kezdődött, „akivel” a fiatal lovak bajnokságától fogva évről évre sikerült megnyernie a kategória bajnokságokat, majd 2014-ben a magyar bajnoki címet. Nikolett ezt a sikert az idén is megismételte!


Szombaton a lovarda fedeles és szabadtéri pályáján egyaránt 8 órakor indítják az első startot, vasárnap pedig 7 órakor.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!