Sport

2017.02.13. 20:40

Döntetlen a tavaszi nyitányon

Szentendre - A női kézilabda NB I/B Nyugati csoportjában a Szentendrei NKE vendégeként pontosan kezdte a tavaszi idényt az edzőváltáson átesett Gárdony-Pázmánd NKSE.

Ferencz Balázs

Az NB I/B-s női kézilabda bajnokságban újoncként vitézkedő Gárdony-Pázmánd NKSE a tabella nyolcadik helyén telelt. A bajnoki rajt előtt két héttel Németh Helgával közös megegyezéssel szerződést bontó egyesület vezetősége a korábbi szakmai igazgatót, Pánczél Barabást bízta meg a vezetőedzői feladatok ellátásval, aki számára nem ismeretlen a kispad. Pánczél korábban irányította a Cornexi NB I-es együttesét is, Gárdonyban pedig évek óta meghatározója a szakmai munkának. A játékoskeretben a télen nem volt változás, így ugyanaz az együttes vette fel a harcot a Szentendre vendégeként, mely alakulat a bajnokság első fordulójában hazai pályán kétvállra fektette a Duna-partiakat.

A hétvégén 22. születésnapját ünneplő Urfi Dorottya (szemben) a gárdonyi hölgyek legeredményesebb játékosa volt Fotó: Koppán Viktor

Most hiába vezetett végig a találkozó folyamán a tóparti hölgykoszorú, a tavaszi folytatást a 11. helyről váró Szentendre mindannyiszor felzárkózott és egyenlített, amint arra a gárdonyiak lehetőséget kínáltak. A középmezőnyben stabil helyet kiharcolni igyekvő Fejér megyeiek a szünetben két góllal vezettek, de szellős védekezésük nem tartóztatta fel olyan hatékonysággal a hazai rohamokat, hogy az előnyt a találkozó végéig is megőrizték volna. Tipikusan szezon eleji mérkőzésen, küzdeni akarásának eredményeként szerzett 1 pontot a Gárdony-Pázmánd NKSE.

Szentendrei NKE-Gárony-Pázmánd NKSE 27-27 (16-18) Szentendre, 100 néző. Vezette: Sárdi, Kazi.

Szentendre: Berkesi, Kókai, Vitovszki (kapusok) - Tóth E., Csiki 5, Frigyesi, Nagy Sz., Vesztergombi 3, Gróz 2, Kretz 4, Friebesz 3, Csuka 7, Török 3, Szűcs, Kövi, Benzsay. Vezetőedző: Gróz János.

Gárdony: Fekete D., Bíró (kapusok) - Gyebrovszki 5, Kuhinkó 1, Flesser 1, Dublinszki 2, Jaksics, Zs. Nagy, Selenka 3, Németh N., Szabó A. 2, Czakó 3, Gránitz, Hamuth 2, Úrfi 8, Kőszegi. Vezetőedző: Pánczél Barabás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!