Sport

2015.06.29. 19:19

Puskás Akadémia FC: döntetlen a Vardar ellen

Dietersdorf - Az Ausztriában edzőtáborozó Puskás Akadémia FC labdarúgó csapata a szlovén Koper, és a macedón Skendija után egy újabb macedón csapattal, a Vardar Szkopjével találkozott a felkészülés jegyében. A felek 1-1-re végeztek.

Ferencz Balázs

Robert Jarni vezetőedző szorgosan építi új csapatát a a 2015-16-os NB I-es pontvadászatra. A Puskás Akadémia FC együttese két hetet tölt Ausztriában, ahol az új szerzeményekkel megerősített keret jó erőfelmérőket vív, főként délszláv csapatokkal. A Koper 1-0-s legyőzése után a Skendija ellen 1-1-es döntetlent értek el a felcsútiak, majd az edzőtábor zárószakaszában néztek farkasszemet Tischler Patrikék a legerősebb ellenféllel. A Vardar Szkopje macedón bajnokként a Bajnokok Ligája selejtezőjére készül, így igazán imponáló a Puskás által kiharcolt 1-1-es döntetlen. A 100 néző előtt vívott találkozó első félideje eseménytelenül telt, a csapatok nem alakította ki gólhelyzetet. Fordulás után aztán vezetést szerzett a Vardar, a 64. percben Blazsevszki talált a felcsúti kapuba, 1-0.

A Horváth - Lorente, Fodor, Kelic, Dinjar, Fiola, Marenácz, Szalai, Pauljevics, Pekár, Tischler összeállításban kezdő Puskás azonban szervezetten játszott, a csereként beállt Lencse László pedig agresszíven futballozott, és a PAFC ennek köszönhette az egyenlítést. A macedón védők és a kapus nem értették meg egymást, egy hazafejelt labdára lecsapott a magyar támadó, egy az egyben törhetett kapura, majd a kapust is elfektetve továbbított a hálóba a 81. percben. 1-1.

A Bajnokok Ligájára készülő Szkopje ellen biztató az 1-1-es döntetlen, azonban Robert Jarni vezetőedző kiemelte a találkozó után, hogy az eredmény másodlagos csupán, azonban a csapat játékával elégedett volt. A horvát tréner hozzátette, hogy körvonalazódik a Puskás Akadémia jövőbeli kezdőcsapata. A szakmai stáb szerint a Vardar elleni összecsapás jól szolgálta az együttes felkészülését. A Puskás következő felkészülési mérkőzését július 2-án 18 órakor a Zalaegerszeg ellen vívja Felcsúton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!